3. karsintakilpailu @ Sonoma Raceway - Rallycross Digital Rallicross SM 2022-karsinta


Päivämäärä: 8.5.2022 klo 09:00

Rata: Sonoma Raceway - Rallycross

Kilpailun pituus: 90 minuuttia

Tulokset Kisaraportit

Kilpailun muut tiedot:

Kilpailukutsu - Sonoma Raceway

Tervetuloa Digital Rallicross SM 2022- karsintasarjan kolmanteen osakilpailuun!

Ratakartta

 

Lisenssit

Tarkistamme lisenssejä kilpailuviikon torstaina. Ongelmatapauksissa lisenssin voi tarkistuttaa lähettämällä AKK:n motorsport-id:n meille sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

 

Esikarsinta (la 7.5.)

Esikarsinta ajetaan tarvittaessa lauantaina 7.5.2022 klo 09:00 - 21:00. Session pituus on 12 tuntia (5 minuutin lämmittely, 11 tunnin ja 55 minuutin aika-ajo), jonka aikana voi vapaasti käydä radalla ajamassa korkeintaan neljä aikakierrosta. iRacingin Qualifying Conduct Scrutiny ei ole käytössä (kts. säännöt 2.3.6).

Kilpailijalla on velvollisuus tallentaa replay-tiedosto aika-ajostaan, alkaen varikolta liikkeelle lähdöstä, sisältäen lämmittelykierrokset ja varsinaiset aikakierrokset, ja toimittaa se tuomaristolle pyydettäessä. Replayn toimittamatta jättäminen voi johtaa tuloksen hylkäämiseen.

Virtuaalinen ajankohta on 8.5.2022 19:00. Karsinnassa käytettävä sää: Clear, 24°C, SW 17 km/h, RH 60%. Radan käyttöaste 50%

Simulaatiopelistä johtuen voi esikarsintasessiossa esiintyä pieniä vaihteluita radan lämpötilassa. Täysin staattisia olosuhteita koko sessioon ei voida taata. Kilpailija on vastuussa itselleen otollisen esikarsinta-ajon ajankohdan valinnasta.

Kilpailupäivän aikataulu (su 8.5.)

Ennen kilpailupalvelimen nousemista pidetään sääntömääräinen kuljettajakokous. Kokoukseen osallistuminen on pakollista kaikille kuljettajille. Osallistumatta jättäminen johtaa kilpailusta eväämiseen. Kuljettajakokouksen alussa pidetään nimenhuuto. Mikäli kilpailija ei vastaa nimenhuutoon, kilpailunjohto ottaa kilpailijoita varasijalta kilpailuun tämän tilalle. Kuljettajakokous pidetään Discord-palvelimella voice-kanavalla rxsm-kuljettajakokous kello 18:20 ja sen arvioitu kesto on viisitoista (15) minuuttia.

Alaikäisillä kilpailijoilla saa olla niin halutessaan huoltaja paikalla kuljettajakokouksessa. Tiimeillä saa myös olla yksi kilpailun ulkopuolinen edustaja paikalla kokouksessa. Ylimääräisten henkilöiden läsnäolo olisi hyvä ilmoittaa ennen kokouksen alkua yv:llä kilpailunjohtajalle.

Kilpailupalvelin nousee pystyyn klo 18:40. Kilpailu koostuu kolmenkymmenen (30) minuutin harjoituksesta, kahden (2) kierroksen/viiden (5) minuutin aika-ajosta, neljästä (4) alkuerästä, neljästä (4) keräilyerästä, viiden (5) minuutin lämmittelystä, ja yhdestä (1) finaalista.

Kilpailun aika-ajo alkaa siis noin klo 19:10 ja 1. alkuerä alkaa noin klo 19:15.

Virtuaalinen ajankohta on session alkaessa 8.5.2022 klo 19:00.

Kilpailulähdössä tuomaristo voi muuttaa manuaalisesti gridding-aikaa, jotta lähetykseen jää enemmän aikaa lähtöjärjestyksen läpikäymiseen.

Tuomarointi ja yhteydenotto

Kilpailupalvelimista, lisensseistä ja yleisestä kilpailun sujumisesta vastaa kilpailunjohtaja Joni Bäckman (Discord: sfPrivateeR#0898).

Kilpailunjohdossa harjoittelijana toimii Matti Haanpää (Discord: Matti Haanpaa#3239).

AKK:n lajiryhmän nimeämä tuomariston puheenjohtaja on Jukka Oja.

Tuomaristossa toimivat:

Aleksi Elomaa (Discord: Aleksi Elomaa#0996)
Ron Hämäläinen (Discord: Ron Hämäläinen#9518)

Päätuomarina toimii Joni Heikkinen (Discord: Joni Heikkinen#4929).

Protesteja koskevat ohjeet löytyvät sääntöjen kohdasta 3.2.

Tutkintapyyntölomake löytyy täältä: https://forms.gle/T5C5dP369p7aHoEU8

Kaikkiin kilpailuihin liittyviin yhteydenottoihin voi käyttää sähköpostia [email protected]

Ratarajat/Lisälenkki

Kilpailussa noudatetaan simulaatiopelin ratarajoja.

Jäähdyttelykierros

Kilpailijoiden tulee maaliin päästyään jatkaa ajamista ratarajoja noudattaen hiekkaosuuden loppuun saakka.

Poikkeus tähän sääntöön on kilpailun voittaja, joka voi maaliin tultuaan turvalliseksi katsomassaan paikassa suorittaa donitsit voiton juhlistamiseksi.

Lippusäännöt

Keltainen lippu

Tämä lippu on vaaran merkki. Alenna nopeutta, älä ohita ja valmistaudu väistämään. Radan reuna-alueella tai radalla on este.

Sininen lippu

Tätä lippua heilutetaan autolle, jota ollaan ohittamassa kierroksella. Kilpailijan on päästettävä takaa tuleva auto ohitse ensimmäisen mahdollisen tilaisuuden tullen.

Telemetrian tallentaminen

Kilpailijalla on velvollisuus tallentaa esikarsinnan ja osakilpailun osalta kaikista aika-ajo- ja kilpailukierroksistaan telemetriatiedot simulaatiopelin tarjoamassa IBT-muodossa, sekä toimittaa se pyydettäessä tuomaristolle. Tuomaristo voi pyytää pistokoemaisesti telemetriatiedostoja kilpailijoilta. Telemetriatietojen toimittamatta jättäminen voi johtaa tuloksen hylkäämiseen. Telemetriatietoja ei jaeta kilpailunjohdon ja tuomariston ulkopuolelle.

Telemetriatallennuksen saa iRacingissa päälle Alt+L -näppäinyhdistelmällä. iRacing näyttää kilpailijan ruudussa pienen laatikon jossa lukee Telemetry ja sen perässä on punainen indikaattori siitä, että telemetrian tallennus on päällä. Telemetria tallentuu oletusarvoisesti My Documents\iRacing\telemetry -hakemistoon.

Kilpailijan todentaminen

Karsintasarjan osalta varsinaiseen kilpailuun osallistuvien kilpailijoiden tulee todentaa ajavansa itse. Todennus tullaan toteuttamaan web-kameraa tai puhelimen kameraa käyttäen. Jokaisen varsinaiseen kilpailuun etenevän kilpailijan tulee tarjota järjestäjälle web-kamerasyöte seuraavalla tavalla:

Varsinaisessa kilpailussa käytetään OBS.Ninja -palvelua kilpailijoiden web-kameroiden vastaanottamiseksi. Varmentamisen lisäksi kameroita näytetään lähetyksessä kilpailun ohessa tuomaan lisäarvoa katsojille sekä kilpailun päätteeksi haastatteluihin. Kilpailijalla on oikeus kieltäytyä oman web-kameransa käyttämisestä lähetyksessä ilmoittamalla tästä kilpailunjohtajalle viimeistään kilpailupäivää edeltävän vuorokauden aikana.

Linkki kilpailijan web-kameran jakamiselle: http://trel.lt/esmkuskikamerat

Linkin avatessa kysytään nimeä, ilmoittakaa siinä koko nimenne.

Ongelmatilanteissa olkaa yhteydessä Discordissa Iku Merikallaan (Kakkela#6315).

Muuta

Virallisilla palvelimilla kaikenlainen toisiin autoihin, seiniin, rengasvalleihin ja muihin radalla oleviin esineisiin sekä rakenteisiin tarkoituksellinen kolarointi on kiellettyä. Rikkeistä rangaistaan tuomariston harkinnan mukaisesti.

Autojen maalaukset tulee toimittaa viimeistään torstaina. Toimittamalla maalin ajoissa varmistat, että se näkyy sunnuntain lähetyksessä. Ohjeet sarjasivulla.

Pyydämme kilpailijoita liittymään FiSRAn Discordiin ja seuraamaan #rxsm-tiedotus -kanavaa. Kanava on sarjan virallinen tiedotuskanava kilpailuihin liittyviin asioihin. #rxsm-yleinen -kanavaa voi käyttää yleiseen keskusteluun ja esim. neuvojen kysymiseen. Myös kaikille kilpailijoille pakollinen kuljettajakokous pidetään Discordissa.

Lähetykset

Lähetykset karsintasarjan varsinaisesta kilpailusta näytetään Yle Areenassa / Yle e-urheilun Twitch-kanavalla kello 19:00 alkaen:

https://yle.fi/eurheilu

https://twitch.tv/yleeurheilu 

Finaalilähdön jälkeiset haastattelut tapahtuvat FiSRAn Discord-palvelimella, ja finaalilähdön kolme parasta tulisi liittyä tunnistettavilla nimillä haastatteluaula-kanavalle osakilpailun loputtua. Lähetystiimi voi pyytää erityistilanteiden vuoksi haastatteluun myös jotakuta muuta, tämä tapahtuu Discordissa viestillä pyytäen.

Pyydämme, että FiSRAn Discord-palvelimella käytetään oikeaa nimeä tunnistamisen helpottamiseksi (oikealla napilla serveriä -> change nickname, tai mobiilissa paina palvelimen kuvaketta pitkään -> more options -> change nickname).


# Nimi Tiimi Auto
7 Johannes Vähänen Black Horse Simracing Ford Fiesta RS WRC
10 Jyrki Suominen Ford Fiesta RS WRC
12 Jouko Pakkala #NoControl E-Sport Team Subaru WRX STI
13 Marko Mäkelä Unofficial Racing Team Subaru WRX STI
15 Kimmo Takaluoma Subaru WRX STI
20 Teemu Peltola Redgate Esports Subaru WRX STI
22 Rasmus Tuominen Blue Rose Team Subaru WRX STI
23 Jarkko Laurila Redgate Esports Subaru WRX STI
25 Jani Kivioja GRANDE VERDE E-SPORTS Subaru WRX STI
28 Sakari Koskimaa Unofficial Racing Team Subaru WRX STI
29 Teemu Ulmanen Blue Rose Team Subaru WRX STI
34 Aapo Väänänen Redgate Esports Subaru WRX STI
41 Tuomas Pöntinen Black Horse Simracing Subaru WRX STI
43 Ari Harjula Tuomas Venäläinen RX Subaru WRX STI
44 Jonne Ollikainen SET Esports Subaru WRX STI
46 Sebastian Norrgrann Ford Fiesta RS WRC
51 Tatu Siipola X-R'cer Junior Academy Subaru WRX STI
52 Jarno Leskinen Williams Ξsports Academy Subaru WRX STI
57 Santeri Heiskanen Go-On Team Subaru WRX STI
64 Tuukka Liimatainen Ford Fiesta RS WRC
69 Sami Määttä #NoControl E-Sport Team Subaru WRX STI
71 Aatu Hakalehto Black Horse Simracing Subaru WRX STI
74 Harri Junnila Redgate Esport Subaru WRX STI
77 Jussi-Petteri Lehto Subaru WRX STI
79 Kim Eriksson Black Star Racing Subaru WRX STI
83 Tommi Nukarinen Black Horse Simracing Subaru WRX STI
87 Vesa Siirilä Subaru WRX STI
92 Toni Lähteenmäki Black Star Racing Subaru WRX STI
95 Tommi Mäkinen Black Star Racing Subaru WRX STI
99 Juha-Pekka Rantala Redgate Esport Subaru WRX STI
116 Joona Ojala X-R'cer Junior Academy Subaru WRX STI
150 Joonatan Ylilammi X-R'cer Junior Academy Subaru WRX STI
313 Timo Paija Ford Fiesta RS WRC
Kuljettajia yhteensä: 33