Digital Rallicross SM 2022-karsinta

Kausi on päättynyt!

Kauden tiedot

Yleistä

Digital Rallicross SM -sarjan järjestää Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA) ja sillä on AKK-Motorsport ry:n virallinen digitaalisen autourheilun SM-arvo. Tämän karsintasarjan tulosten perusteella järjestetään loppukilpailu erillisenä tapahtumana, johon kilpailijan tulee osallistua paikan päällä. Loppukilpailun rakenne ja tarkentavat säännöt julkaistaan myöhemmin, kuitenkin vähintään kuukausi ennen tapahtumaa.

Simulaattorina toimii iRacing, sarjassa käytettävät autot ovat Ford Fiesta RS WRC, Subaru WRX STI ja VW Beetle.

 

Säännöt

Säännöt sisältävät kaiken osallistumiseen tarvittavan tiedon. Muista lukea sarjan säännöt ennen ilmoittautumista!

 

Sarjailmoittautuminen

  1. Hanki tarvittava lisenssi. Tarkempia ohjeita löytyy tämän linkin takaa. Sarjaan osallistuakseen kilpailijalla on oltava voimassa yksi seuraavista lisensseistä:
    • AKK-Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi. Lisenssin hinta on 5 euroa ja se hankitaan KITI-järjestelmästä. Järjestelmään päästäkseen ja lisenssin hankkiakseen henkilön on oltava FiSRA:n tai jonkin muun AKK:n jäsenseuran jäsen.
    • Jokin muu AKK-Motorsport ry:n kilpailijalisenssi. Ilmoittaja- tai huoltaja-mekaanikkolisenssit eivät kelpaa sarjaan osallistumiseen.
  2. Maksa osallistumismaksu 20€. Maksamaan pääset tästä.
  3. Ilmoittaudu sarjaan sivun yläosassa olevasta napista ja valitse kilpailunumerosi. Numero 1 on varattu puolustavalle mestarille, mutta sen käyttäminen ei ole pakollista. Loput numerot ovat vapaasti valittavissa. Nollalla alkavat numerot eivät ole sallittuja. Ilmoittautuakseen täytyy olla rekisteröitynyt sivustolle.
  4. Kun lisenssi ja ilmoittautuminen on kunnossa, karsintakilpailuihin liittymiseen tarvittavat salasanat jaetaan kilpailukutsussa. Karsinnasta kilpailuun päässeille ilmoitetaan erikseen kilpailun salasana.

Ongelmatapauksissa lisenssin voi tarkistuttaa lähettämällä AKK:n motorsport-id:n meille sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

 

Osakilpailuihin ilmoittautuminen

Jokaiseen osakilpailuun ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautumisaika alkaa edellisen viikon perjantaina ja päättyy kilpailuviikon perjantaina. Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailun sivulta, ja kilpailukutsu julkaistaan ilmoittautumisten aukeamisen yhteydessä.

 

Kilpailurakenne

Kilpailuviikolla ajetaan karsintana aika-ajo lauantaina klo 09:00 - 21:00. Aika-ajosessioiden määrä määräytyy kilpailuun ilmoittautuneiden kilpailijoiden perusteella siten, että kaikilla ilmoittautuneilla kilpailijoilla on mahdollisuus osallistua karsintaan. Kilpailuun karsinnasta etenevät kilpailijat ilmoitetaan lauantaina kello 23:59 mennessä.

Tarkemmat kilpailurakenteet löydät säännöistä.

 

Tiedotus ja kommunikaatio

Kilpailun osallistumiseen tarvittava tieto löytyy kilpailukutsusta kilpailun sivulta. Tiedottaminen tapahtuu FiSRAn Discordin #rxsm-tiedotus -kanavalla, jonne mm. laitetaan tieto jos kilpailukutsua päivitetään kilpailuviikon aikana, sekä muuta juoksevaa tietoa kilpailuviikolla.

Discord-kanavalla #rxsm-yleinen voi käydä vapaata keskustelua sarjasta ja esim. kysyä apua tarvittaessa.

 

Vapaat harjoitukset

Kilpailupäivänä on yksi tai useampia virallisia harjoitussessioita ennen varsinaista kilpailua. Kilpailuviikolla sekä sitä edeltävällä viikolla järjestetään harjoituksia tiistaina, perjantaina ja sunnuntaina, sekä kisaviikolla myös lauantaina. Harjoituspalvelin käynnistyy klo 18:00 ja koostuu 30 minuutin lämmittelystä, 2 kierroksen/5 minuutin aika-ajosta, 4 alkuerästä, 4 keräilyerästä, ja 1 finaalista. 

Palvelinten salasana on "kynsiviila" ilman lainausmerkkejä.

Vapaita harjoituksia koskevat sää- ja radan olosuhteet ovat sääntökohdan 2.6 mukaiset.

 

Lähetykset

Lähetykset karsintasarjan osakilpailuista näytetään Yle Areenassa sekä Yle e-urheilun Twitch-kanavalla kello 19:00 alkaen:

https://twitch.tv/yleeurheilu