SM-rata - Digital Racing eSM 2022 -karsinta

Kausi on päättynyt!

Kauden tiedot

Yleistä

Digital Racing eSM -sarjan järjestää Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA) ja sillä on AKK-Motorsport ry:n virallinen digitaalisen autourheilun SM-arvo sekä Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n virallinen eSM-arvo. Tämän karsintasarjan tulosten perusteella kutsutaan kilpailijoita loppukilpailuun, joka pidetään Salon SM-viikon yhteydessä 2.7.2022. Tarkempi loppukilpailun aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Simulaattorina toimii iRacing ja autona Dallara P217.

 

Säännöt

Säännöt sisältävät kaiken osallistumiseen tarvittavan tiedon. Tutustu sääntöjen osaan 1 ja 2 ennen ilmoittautumista.

 

Sarjailmoittautuminen

  1. Hanki tarvittava lisenssi. Tarkempia ohjeita löytyy tämän linkin takaa. Sarjaan osallistuakseen kilpailijalla on oltava voimassa yksi seuraavista lisensseistä:
    • AKK-Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi. Lisenssin hinta on 5 euroa ja se hankitaan KITI-järjestelmästä. Järjestelmään päästäkseen ja lisenssin hankkiakseen henkilön on oltava FiSRA:n tai jonkin muun AKK:n jäsenseuran jäsen.
    • Jokin muu AKK-Motorsport ry:n kilpailijalisenssi. Ilmoittaja- tai huoltaja-mekaanikkolisenssit eivät kelpaa sarjaan osallistumiseen.
    • SEUL ry:n pelaajalisenssi. Lisenssi maksaa 5 euroa ja se hankitaan Suomisport-palvelustaKatso yksityiskohtaiset ohjeet täältä. (Huom! Esm.gg -sivuston kanssa on ongelmia - täytä alla oleva lomake lisenssin tarkistamiseksi)
  2. Ilmoittaudu sarjaan sivun yläosassa olevasta napista ja valitse kilpailunumerosi. Numerot 1-10 on varattu edellisvuoden loppukilpailun kymmenelle parhaalle. Ilmoittautuakseen täytyy olla rekisteröitynyt sivustolle.
  3. Kun lisenssi ja ilmoittautuminen on kunnossa, jätä liittymispyyntö FiSRAn iRacing-liigaan (league number 2807). iRacing UI:ssa tämä tapahtuu vasemman laidan valikosta Leagues -> Find a League, ja laita liigan numero hakukenttään.

Mikäli lisenssisi on kunnossa ja liigahakemustasi ei ole hyväksytty, täytä seuraava lomake: https://forms.gle/uz4fDwFsQ36fQoSv8

Ongelmatapauksissa lisenssin voi tarkistuttaa lähettämällä AKK:n motorsport-id:n tai Suomisportin sportti-id:n meille sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

 

Osakilpailuihin ilmoittautuminen

Jokaiseen osakilpailuun ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautumisaika alkaa edellisen viikon perjantaina ja päättyy kilpailuviikon perjantaina. Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailun sivulta, ja kilpailukutsu julkaistaan ilmoittautumisten alkuun mennessä.

 

Kilpailurakenne

Kilpailuviikolla ajetaan karsintana aika-ajo lauantaina klo 09:00 - 21:00. Aika-ajosessioiden määrä määräytyy kilpailuun ilmoittautuneiden kilpailijoiden perusteella siten, että kaikilla ilmoittautuneilla kilpailijoilla on mahdollisuus osallistua karsintaan. Kilpailuun karsinnasta etenevät kilpailijat ilmoitetaan lauantaina kello 23:59 mennessä.

Tarkemman kilpaillurakenteet löydät säännöistä.

 

Tiedotus ja kommunikaatio

Kilpailun osallistumiseen tarvittava tieto löytyy kilpailukutsusta kilpailun sivulta. Tiedottaminen tapahtuu FiSRAn Discordin #esm-tiedotus -kanavalla, jonne mm. laitetaan tieto jos kilpailukutsua päivitetään kilpailuviikon aikana, sekä muuta juoksevaa tietoa kilpailuviikolla.

Discord-kanavalla #esm-yleinen voi käydä vapaata keskustelua sarjasta ja esim. kysyä apua tarvittaessa.

 

Vapaat harjoitukset

Vapaita harjoituksia ajetaan tiistaina, perjantaina ja sunnuntaina, sekä kisaviikolla myös lauantaina. Harjoituspalvelin käynnistyy klo 18:00 ja koostuu 2h 50min harjoituksista, 2 kierroksen (10min) aika-ajosta sekä 60min kilpailulähdöstä. Käytettävissä on yksi fast repair.

Palvelinten salasana on: esm22

Vapaita harjoituksia koskevat säännöt ja ohjeistukset löytyvät kohdan 2.2 alta. Sää- ja radan olosuhteet ovat sääntökohdan 2.6 mukaiset.

 

Lähetykset

Lähetykset karsintasarjan varsinaisesta kilpailusta näytetään Yle Areenassa / Yle e-urheilun Twitch-kanavalla kello 19:00 alkaen:

https://twitch.tv/yleeurheilu