SM-rata - Digital Racing eSM 2022 -karsinta

Kaudelle ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kaudelle alkaa 24.12. klo 01:07 ja päättyy 29.1. klo 09:00.

Valitse kilpailunumerosi ilmoittautuaksesi kaudelle.

Kaudella käytettävä ohjelmisto: iRacing

Kauden tiedot

Yleistä

Digital Racing eSM -sarjan järjestää Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA) ja sillä on AKK-Motorsport ry:n virallinen digitaalisen autourheilun SM-arvo sekä Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n virallinen eSM-arvo. Tämän karsintasarjan tulosten perusteella kutsutaan kilpailijoita loppukilpailuun, joka pidetään Salon SM-viikon yhteydessä 2.7.2022. Tarkempi loppukilpailun aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Simulaattorina toimii iRacing ja autona Dallara P217.

 

Säännöt

Säännöt sisältävät kaiken osallistumiseen tarvittavan tiedon. Tutustu sääntöjen osaan 1 ja 2 ennen ilmoittautumista.

 

Sarjailmoittautuminen

  1. Hanki tarvittava lisenssi. Tarkempia ohjeita löytyy tämän linkin takaa. Sarjaan osallistuakseen kilpailijalla on oltava voimassa yksi seuraavista lisensseistä:
    • AKK-Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi. Lisenssin hinta on 5 euroa ja se hankitaan KITI-järjestelmästä. Järjestelmään päästäkseen ja lisenssin hankkiakseen henkilön on oltava FiSRA:n tai jonkin muun AKK:n jäsenseuran jäsen.
    • Jokin muu AKK-Motorsport ry:n kilpailijalisenssi. Ilmoittaja- tai huoltaja-mekaanikkolisenssit eivät kelpaa sarjaan osallistumiseen.
    • SEUL ry:n pelaajalisenssi. Lisenssi maksaa 5 euroa ja se hankitaan Suomisport-palvelustaKatso yksityiskohtaiset ohjeet täältä. (Huom! Esm.gg -sivuston kanssa on ongelmia - täytä alla oleva lomake lisenssin tarkistamiseksi)
  2. Ilmoittaudu sarjaan sivun yläosassa olevasta napista ja valitse kilpailunumerosi. Numerot 1-10 on varattu edellisvuoden loppukilpailun kymmenelle parhaalle. Ilmoittautuakseen täytyy olla rekisteröitynyt sivustolle.
  3. Kun lisenssi ja ilmoittautuminen on kunnossa, jätä liittymispyyntö FiSRAn iRacing-liigaan (league number 2807). iRacing UI:ssa tämä tapahtuu vasemman laidan valikosta Leagues -> Find a League, ja laita liigan numero hakukenttään.

Ongelmatapauksissa lisenssin voi tarkistuttaa lähettämällä AKK:n motorsport-id:n tai Suomisportin sportti-id:n meille sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

 

Osakilpailuihin ilmoittautuminen

Jokaiseen osakilpailuun ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautumisaika alkaa edellisen viikon perjantaina ja päättyy kilpailuviikon perjantaina. Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailun sivulta, ja kilpailukutsu julkaistaan ilmoittautumisten alkuun mennessä.

 

Kilpailurakenne

Kilpailuviikolla ajetaan karsintana aika-ajo lauantaina klo 09:00 - 21:00. Aika-ajosessioiden määrä määräytyy kilpailuun ilmoittautuneiden kilpailijoiden perusteella siten, että kaikilla ilmoittautuneilla kilpailijoilla on mahdollisuus osallistua karsintaan. Kilpailuun karsinnasta etenevät kilpailijat ilmoitetaan lauantaina kello 23:59 mennessä.

Tarkemman kilpaillurakenteet löydät säännöistä.

 

Tiedotus ja kommunikaatio

Kilpailun osallistumiseen tarvittava tieto löytyy kilpailukutsusta kilpailun sivulta. Tiedottaminen tapahtuu FiSRAn Discordin #esm-tiedotus -kanavalla, jonne mm. laitetaan tieto jos kilpailukutsua päivitetään kilpailuviikon aikana, sekä muuta juoksevaa tietoa kilpailuviikolla.

Discord-kanavalla #esm-yleinen voi käydä vapaata keskustelua sarjasta ja esim. kysyä apua tarvittaessa.

 

Vapaat harjoitukset

Vapaita harjoituksia ajetaan tiistaina, perjantaina ja sunnuntaina, sekä kisaviikolla myös lauantaina. Harjoituspalvelin käynnistyy klo 18:00 ja koostuu 2h 50min harjoituksista, 2 kierroksen (10min) aika-ajosta sekä 60min kilpailulähdöstä. Käytettävissä on yksi fast repair.

Palvelinten salasana on: esm22

Vapaita harjoituksia koskevat säännöt ja ohjeistukset löytyvät kohdan 2.2 alta. Sää- ja radan olosuhteet ovat sääntökohdan 2.6 mukaiset.

 

Lähetykset

Lähetykset karsintasarjan varsinaisesta kilpailusta näytetään Yle Areenassa / Yle e-urheilun Twitch-kanavalla kello 19:00 alkaen:

https://twitch.tv/yleeurheilu

Auto ja maalaukset

Kaudella käytettävät autot:

  • Dallara P217

Autosta varataan tietyt kohdat sarjasponsoreille. Tiimit ovat itse vastuussa tarrojen lisäämisestä maaliinsa sekä niiden oikeasta spec mapista. Järjestäjä tarjoaa sekä tarrat että spec mapin niiden osalta tiimien käyttöön.

Sponsoritarrojen osalta käytettävän decal layerit löydät osoitteesta: https://cloud.simracing.fi/s/H6WRTd8kHRDR5KN

Decal layereita on valittavan on kaksi erilaista: W ja B. Kilpailija voi vapaasti valita näistä autonsa värimaailmaan selkeämmin sopivan. W-layer on valkoisella DReSM ja FiSRA-logoilla varusteltu kun B-layerissa käytetään sinistä versiota logoista.

Mikäli kilpailija käyttää itse tehtyä Specular Map-tiedostoa, niin tulee tarjottu Specular Map (_spec-jälkiliitteellä nimetty tiedosto) liittää sen päälle ennen tallentamista.

Valmis maali nimetään oman iRacing customer-id:n mukaisesti, esim. jos id:si on 12345 niin lopullinen TGA-muotoinen maalitiedosto nimetään car_12345.tga. Valmiin maalin oikein nimettynä mahdollisen spec mapin (car_spec_12345.mip) ja helmet/suit tiedostojen (helmet_12345.tga / suit_12345.tga) kanssa voi lähettää tämän linkin kautta: https://cloud.simracing.fi/s/dcw7xKXds3sDRqR

Jos käyttää iRacingin omalla paint-työkalulla tehtyä väritystä, ei maalia tarvitse lähettää. Paint-työkalun sponsoreita ei saa käyttää, jos ne vähänkään menevät sarjasponsorialueiden kanssa päällekkäin.

Seuraava kilpailu