SM-rata - Sim racing eSM 2019 -karsinta

Kausi on päättynyt!

Kauden tiedot

Sarjan säännöt tämän linkin takana.

Sarja on Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n virallinen suomenmestaruussarja sekä AKK-Motorsport ry:n virallinen virtuaalisen autourheilun suomenmestaruussarja. Tämän karsintasarjan tulosten perusteella kutsutaan kilpailijat myöhemmin tänä vuonna järjestettävään livefinaaliin.

Kilpailijalla on oltava voimassa oleva pelaajalisenssi (hinta 5€, tai AKK:n kilpailijalisenssin haltijalle ilmainen), sekä kilpailijan on oltava Finnish Sim Racing Association ry:n tai muun AKK-Motorsport ry:n jäsenseuran jäsen. Jos jäsenyyttä ei vielä ole, riittää että liittyy jäsenseuraan sarjan ilmoittautumisen auki ollessa. FiSRAn jäseneksi voi liittyä täältä ja osaltamme riittää, että jäsenhakemus on sisällä ja jäsenmaksu maksettu.

Simulaattorina on iRacing sekä autona toimii Formula Renault 3.5. Vapaat säädöt, ei polttoainerajoitusta.

Ilmoittautuminen

  1. Varsinainen ilmoittautuminen tapahtuu tämän sarjasivun kautta niin sarjaan kuin yksittäisiin kilpailuihinkin. Jos et ole vielä rekisteröitynyt sivustolle, tee se tässä vaiheessa. Kilpailunumerot 1-10 on varattu viime vuoden eSM-finaalin kymmenelle parhaalle. Kilpailunumerot valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 
  2. Hanki pelaajalisenssi. Tarkemmat ohjeet tämän linkin takanaJos sinulla on AKK:n kilpailijalisenssi, sinun ei tarvitse erikseen ostaa pelaajalisenssiä - tarkemmat ohjeet lopussa.
  3. SEULin fisra.esm.gg -sivustolla kirjaudutaan turnaukseen. Kun nimesi ja lisenssisi näkyy tällä sivulla, on kaikki kunnossa.
  4. Ilmoittautumisen jälkeen voi lähettää liittymispyynnön sarjan iRacing-liigaan, missä ajetaan kaikki viralliset sessiot kilpailuviikoilla. Sessioihin myös liitytään liigan sivun kautta.

Jokaiseen osakilpailuun ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautuminen aukeaa kaksi viikkoa ennen kilpailua ja sulkeutuu kilpailuviikon tiistaina ennen aika-ajon alkua.

Kilpailukutsut julkaistaan noin kaksi viikkoa ennen kilpailua kilpailun sivulla. 

Kilpailukalenteri

Ei ns. droppiviikkoja - kaikkien osakilpailujen pisteet lasketaan.

Aika-ajot

Jokaista kilpailua edeltää kilpailuviikolla ajettava aika-ajo. Aika-ajon 20 parasta pääsevät suoraan finaalilähtöön, ja 12 muuta valitaan karsintalähtöjen perusteella.

Aika-ajoja ajetaan seuraavasti:

  • ti-pe klo 18-24
  • la klo 12-18

Aika-ajosession aikana voi ajaa korkeintaan neljä aikakierrosta. Aika-ajon voi ajaa niin monena viikonpäivänä kuin haluaa, mutta vain viimeinen tulos jää voimaan.

Aika-ajojen seurannalle on oma sivunsa, mihin päivitetään tulokset pian jokaisen session päättymisen jälkeen.

Kilpailupäivä

Kilpailupäivänä ajetaan karsintalähdöt n. klo 15 ja finaalilähtö noin klo 18. Tarkempi aikataulu julkaistaan kilpailukutsussa kilpailun sivulla.

Virtual Racing School

Sarjaa varten on Virtual Racing Schoolissa  kaikille avoin data pack, joka sisältää kaikille radoille vertailukierroksen telemetrian sekä auton säädöt. VRS on erinomainen palvelu nopeammaksi ajajaksi oppimiseen, suosittelemme sitä varsinkin tuoreemmille kilpailijoille vahvasti.

Kommunikaatio

Osakilpailuun liittyvä tiedotus tapahtuu kisalle varatussa keskusteluketjussa foorumilla. Siellä voi myös esittää kysymyksiä.

On suositeltavaa liittyä FiSRAn Discordiin, jossa voi keskustella matalalla kynnyksellä sarjaan liittyen kanavalla #simracing-esm. Se on hyvä paikka kysyä apua esim. iRacingin suhteen.

Ohjeet AKK:n kilpailijalisenssin haltijoille

Jos sinulla on AKK:n kilpailijalisenssi, ei sinun tarvitse hankkia itse pelaajalisenssiä, vaan ne annetaan sinulle järjestävän tahon toimesta. Tässä tapauksessa toimi näin:

  1. Rekisteröidy Olympiakomitean SuomiSport-palveluun, jos sinulla ei vielä ole siellä tunnuksia.
  2. Älä osta lisenssiä.
  3. Ilmoita sähköpostitse [email protected] tai tämän sarjan yhteydenottolomakkeen kautta, että sinulla on AKK:n kilpailijalisenssi. Kerro millä nimellä ja sportti-id:llä olet SuomiSportissa, ja ilmoita AKK:n lisenssinumerosi.
  4. Pelaajalisenssi lisätään sinulle viimeistään sarjan ilmoittautumisen sulkeutuessa, jonka jälkeen voit kirjautua fisra.esm.gg -sivustolla turnaukseen.