KARS-sarjan voittaja palkittiin jäärata-ajolla

2.3.2019 klo 19.22 - Eero Forsblom

KARS-sarjaa suvereenisti hallinnut Riku Martikainen palkittiin jäärata-ajolla ja kouluttajana toimi rallicross-legenda Matti Alamäki. Itse ajo tapahtui Parkanossa ja auton FiSRAn käyttöön lainasi Jesse Männistö.

Autona toimi lopulta jääratakäyttöön rakennettu 328 BMW varustettuna asianmukaisilla turvavarusteilla, lukkoperällä ja tiheämmällä välityksellä. Renkaina toimivat jääratakäyttöön tarkoitetut piikkirenkaat, joten vauhtia Parkanon nopealla radalla oli riittämiin. Huippunopeudet ovat kyseisellä autolla noin 140km/h.

Ensimmäisenä radalle suuntasi Matti Alamäki ja Martikainen istui kyytiin seuraamaan tämän hieman kokeneemman kuljettajan ajosuoritusta. Kun rata oli tullut tutuksi, käytiin oleellisimmat asiat lyhyesti läpi ja Martikainen päästettiin ratin taakse. Simulaattorikuljettajan ajotaidot tulivat esiin jo ensimmäisen stintin aikana. Martikaisen tutustuttua autoon ja rataan käytiin lyhyt neuvottelutuokio ja katsottiin missä voisi olla vielä parannettavaa.Mestarin oppeja kuunneltiin, sillä eron ajossa huomasi välittömästi. Kierrosaikoja ei kellotettu, mutta nopeutta tuli selkeästi lisää. Ajoa jatkettiin vielä hetki, pidettiin hieman taukoa ja seuraavaksi päästettiin myös allekirjoittanut kyytiin. Kyytiläistä ei tällä kertaa jännittänyt, olihan kuljettaja jo osoittanut ajotaitonsa ja autokin tiedettiin turvalliseksi. 

Kun päivän ajot saatiin suoritettua, kävi auton omistaja vielä näyttämässä miten BMW:tä viedään useamman sadan kierroksen kokemuksella. Itse tapahtuma oli onnistunut - auto säilyi ehjänä ja Martikaisen ajotaidot vakuuttivat kaikki tapahtumaan osallistuneet. Päivä päätettiin yhteisellä lounaalla ja syömisen yhteydessä käytiin vielä läpi päivän tapahtumia, moottoriurheilua ja muita sim racingia sivuavia aiheita.

Tavoitteenamme on edelleen tarjota sim racing -harrastajille vastaavia mahdollisuuksia, ja etsimmekin jatkuvasti yhteistyökumppaneita näiden järjestämiseksi.

Martikainen ei suinkaan ole ainoa suomalainen simulaattorikuljettaja, joka on osoittanut vauhtinsa oikean auton ratissa. Seuraavaksi suuntaamme katseemme Joni Heikkiseen ja hänen tulevaan debyyttiinsä rallicrossin parissa.

KARS 2.0 on jo käynnissä ja vielä ehtii mukaan. Palkintona tällä kertaa hieman maltillisemmin FiSRAn logolla varustettu kahvikuppi! Katsotaan onnistummeko järjestämään tälläkin kertaa jotain ylimääräistä.