Digital Rallicross SM alkaa huhtikuussa!

5.3.2022 klo 19.03 - Ossian Puhakka

Hyvät naiset ja herrat, käynnistäkää moottorinne! Huippusuosiosta viime aikoina nauttinut rallicross palaa Autourheilun Kansallisen Keskusliiton AKK:n sanktioiman SM-sarjan muodossa. Neljän osakilpailun mittainen karsintasarja käynnistyy 10. huhtikuuta, ja suomenmestaruudesta ajetaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna tutuissa maisemissa, Secto Rally Finlandin yhteydessä Jyväskylässä.

 

 

 

Rallicrossia on odotettu palaavaksi SM-tasolle koko viime vuosi. Nyt se on vihdoin palannut näyttämöille, komeampana kuin koskaan. Neljän osakilpailun mittainen karsintasarja, 16 finalistia, ja tuhansien eurojen palkintopotti - unohtamatta Logitechin komeita tuotepalkintoja - takaa varmasti jännittävän kevään kaikille lajin ystäville!

Sarja polkaistaan siis käyntiin 10. huhtikuuta, ratana Atlantan rallicross-leiska. Tämän jälkeen ohjataan nokka kohti Indianan osavaltiota. Aivan legendaarisen Brickyardin porteille ei päästä, mutta Lucas Oil Raceway on vallan mainio kilparata sekin. Toiseksi viimeinen näyttämö sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla, hedelmäisillä Kalifornian kukkuloilla. Sonoma onkin monille tuttu ja turvallinen paikka; se on toiminut varsinaisena pistesampona MM-sarjan kuljettajillemme, ja ratkaistiinpa täällä myös vuoden 2020 Digitaalisen Rallicrossin SM-mitalit. Kausi päättyy kesän korvilla, 22. toukokuuta ajettavaan Brands Hatchin kilpailuun.

Kuten sarjan arvolle kuuluu, ei autokalustossakaan olla säästelty. Käytössä on iRacingin täysiveriset rallicross-tykit. Valita voi Subaru Imprezan, Volkswagen Beetlen, ja Ford Fiestan väliltä. Ja jottei homma mene ihan merkkisarjaksi, on myös autojen keskinäisiin voimasuhteisiin tehty pieniä muutoksia, huomattavimpana niistä Subaruun kohdistuvat kuristukset. Säädöistä on vastannut erittäin kokenut, iRacingin MM-sarjassakin menestynyt rallicross-kuljettaja, joten ihan hatusta ei lukeamia ole vedetty.

Aikataulu on tuttu ja turvallinen Digital Racing eSM-karsintasarjan puolelta: Lauantaina ajetaan esikarsinta, josta 28 nopeinta kuljettajaa selviää sunnuntain kilpailuun. Siellä ajetaan oma, erillinen aika-ajo, jonka jälkeen vuorossa on rallicross-kaavio alkuerineen, keräilyerineen, ja lopulta finaali, jonka voittaja etenee suoraan SM-loppukilpailuun.

Tarkemmat tiedot sekä osallistumisohjeet löytyvät sarjan sivulta. Onnea matkaan!