Kisaraportit Gr.3 Open Championship - Kilpailu 1 - Mount Panorama @ Mount Panorama

Järjestä: Sijoitus Uusimmat

Sami Hirvonen

B-huone omasta näkökulmasta.

Aika-ajossa väännettiin sijoituksista aina viimeiselle mahdolliselle nopealle saakka. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin kun aikaa oli jäljellä enää sekunteja, itse sain oman nopeimman tällä viimeisellä mahdollisella kierroksella joka oikeutti paalupaikkaan.

local_man1234 suoritus oikeutti neljänteen ruutuun, mutta hän poikkesi varikolla ja ei tiennyt, että auto kannattaa ajaa varikolla käynnin jälkeen vähintään ensimmäisen sektorin yli. Tämän kun tekee niin peli noteeraa ajetun aika-ajo ajan ja startti tapahtuu oikeassa järjestyksessä. Tämän johdosta hän joutui lähtemään porukan hänniltä ja minun näkökulmasta gridi oli muutenkin vähän sekaisin. Minun olisi pitänyt olla paalulla, mutta startin lähtöjärjestyksessä olimme Max_out_FINin kanssa väärinpäin vaikka paikat meillä olikin oikein.

Max sai paremman lähdön, pääsi ohi mutta jo ensimmäisellä suoralla sain kuitattua itselleni kärkipaikan takaisin. Pääsin ajamaan puhtaassa ilmassa ilman puolustavaa otetta ja sain puristettua selkeää eroa. Alamäki osuudella nappasin kilpailun aikana kaksi kertaa 3 sek. rangaistuksen hipaisusta seinään. Ensimmäiselle stopille menin kymmenen kierroksen jälkeen, olisin voinut sitä vielä vähän venyttää mutta tavoite oli pitää kisakierroksen 2:02 - 2:03.500 välissä ja se ei ollut enää mahdollista siinä vaiheessa, niin pysähdys oli väistämätön.

Toisella stintillä sain ajettua eron toiseen sijaan yli 10 sekuntiin, tein koko minun kisan ratkaisevan virheen mäen päällä. Takarengas lipsahti kanttarin väärälle puolelle joka aiheutti spinnin ja törmäyksen seinään. Tämän johdosta auto moottoria myöden rikki, nilkuttamaan varikolle kierroksella 18:sta ja taisin tippua tämän johdosta sijalle seitsemän. Joudun virheeni vuoksi tekemään varikkostopin suunniteltua aikaisemmin ja viimeisten kierrosten, muiden varikkokäyntien aikana sain noustua loppujen lopuksi sijalle 4.

Vieläkin puhdas virheetön suoritus kilpailussa odotuttaa itseään, vauhtia löytyy, varmuutta tarvitaan lisää. Leuka rintaan ja kohti seuraavaa koitosta!