Kisaraportit Season 3 - Kilpailu 5/6 @ Hockenheimring

Järjestä: Sijoitus Uusimmat

Marko Tolvanen (23. sija)

Aika-ajo meni positiivisesti ja sain jo ensimmäisellä yrittämällä ajan, joka oli 0.2s päässä omasta harjoitusserverillä ajamastani parhaasta ajasta. Toiseen yritykseen pystyin lähtemään ilman extra ratin puristusta ja toisella yrittämällä kellotettu aika 1:41:284 oli vain 0.1s heikompi kuin paras palvelimella ajettu aika. Tällä irtosi 19. sija, joka oli ihan linjassa omien aika-ajojeni kanssa.

Kilpailutaktiikkaa suunnitellessani lähtökohtana oli, että ehdin ajaa kisassa 35-36 kierrosta. Harjoituksissa ajoin 18 kierroksen stintin mediumeilla ja loppua kohden kierrosaika huononi liikaa, joten hylkäsin yhden pysähdyksen taktiikan suosiolla. Ajoin sitten seuraavaksi hardeilla vastaavan stintin ja ne olivat ihan ok lukuun ottamatta ensimmäisiä 2-3 kierrosta, jolloin olivat kyllä todella liukkaat. Hardeilla ei minulla ole kuitenkaan kisa kokemusta, joten halusin lähteä varmalla ratkaisulla liikkeelle, joten kisataktiikkana oli ajaa mediumeilla 12 kierroksen stintein kahdella pysähdyksellä ja aika isoilla siivillä 11/5.

Kilpailu lähti liikkeelle ilman kolareita ja muutamia sijoituksia nousua vakaalla ajolla ekoilla kierroksilla. Valitettavasti oma vakaus loppui jo 5. kierroksella, kun T1:n sisäkurvin kanttarista auton perä irti ja ympäri. Tipuin viimeiseksi ja 9 sekuntia jäljessä. Onneksi autoon ei tullut kolhuja ja sain ajettua peräpään kiinni. Valitettavasti kierroksella 11 tein saman virheen ajamalla T1:ssä sisäkanttariin, autosta ensin vähän perä irti ja siitä spinnaten kylki edellä seinään. Valitettavasti nyt auto otti damagea sen verran, että ajoin auton nurmikon reunaan, heitin ratin nurmikkoon ja kävelin suihkuun. Uusintalähtö jäi valitettavasti ajamatta, mutta toisaalta minulle aivan oikein, kun olin ehtinyt jo keskeyttää ensimmäisen kisan.

No, pää ylös pensaasta ja treenaamaan kauden viimeistä kisaa varten.

Teemu Korhonen (4. sija)

Paremmin tällä kertaa, aika-ajo sujui yllättävän hyvin ja ensimmäisessä lähdössä olin turvallisesti kakkosena ennen serverin kaatumista. Uusintalähtö sujui vähän huonommin, rengaspaineet ei osuneet optimiin ja tuli tehtyä itsekin enemmän virheitä. Kolmas sija olisi ollut otettavissa, mutta Rahkonen ajoi minut ensin mediumeilla kiinni, ja myöhemmin kun omat hardit toimivat paremmin pääsi taistelujen yhteydessä Hyytiäinen ahtaasta raosta ohitse. Lopputulokseen täytyy olla kuitenkin tyytyväinen, koska työt veivät kaikki harjoitteluajat ja harkitsin pitkään koko kisasta luopumista.

Anssi Hyytiäinen (3. sija)

No nyt ei sentään sattunut enää mitään ylimääräisiä kommelluksia kisassa. AA meni vähän niin ja näin, kisassa suurin moka oli väärät rengaspaineet, olivat koko ajan puolisentoista pykälää liian alhaiset. En tiedä olisiko oikeilla paineilla ehtinyt lopussa vielä Jukan ja Matiaksen kanssa hetken nahistelemaan. Kisaan sattui yksi kiva tuplaohitus kakkosmutkaan, olikohan Korhosesta ja Rahkosesta poikien nahistellessa toisilleen huonot linjat.

Matias Vitikainen (2. sija)

Kisa noudatti vanhaa tuttua kaavaa, kunnes teknisten ongelmien vuoksi jouduttiin uusintastarttiin.

Eskelinen lähti mediumeilla ja minä hardeilla. Ero kasvoi alussa reiluun kolmeen sekuntiin, jonka pystyin kuromaan vähitellen hardien säilyttäessä paremmin pitonsa. Lopussa ajettiin 5 kierrosta aika lailla rinta rinnan, mutta en saanut riittävän hyviä ulostuloja ohitusyrityksissä ja jukka sai hyvin taktikoitua tilanteet. Hyvin Jukalta paikattu kaakkoslähtö!

Katsotaan vielälö saadaan kauden päätöskisaan minkälaista mähinää aikaiseksi.