Kisaraportit Season 3 - Kilpailu 1/6 @ Red Bull Ring

Järjestä: Sijoitus Uusimmat

Teijo Räisänen (17. sija)

Omalta osalta aloitus oli ihan ok. Vauhti ei riittänyt ihan siihen mihin oltiin harjoituksissa päästy. 16.sta sijalta päästiin starttaamaan kuitenkin kisaan, harmi vain että toisen kieroksen lähdössä T1 tuli töytäisy joka vei käytännössä mahdollisuudet top 10 paikasta. Siihen kuitenkin tähdättiin. Kaikinpuolin muuten paria ulkoista häiriötekiää lukuunottamatta ajo onnistui mielestäni sujuvasti. Rengastaktiikka M+H oli toimiva mutta Hardeja sai lämmitellä aikansa Johtuen kisahetken viileästä kelistä joka sakotti pari sijaa huolella. Seuraavaa osakilpailua odotellessa Algarve <3

Anssi Hyytiäinen (6. sija)

No juu, aika paljon oli aikaa näimmä löytymättä radalta kun katoin kisan jälkeen muiden linjoja. Ja toinen iso ongelma oli että setuppi oli aivan liian yliohjaava puolen stintin jälkeen kun takanakit huusi hoosiannaa. En tiedä olisiko hardeilla toiminut paremmin, pikkasen tuntematon seutua miten kumit toimii tässä autossa.

Kolmannella sijalla pyristelin jonkin aikaa puolustustaistelua, selvästi muita hitaampana kun piti varoa perää joka paikassa. Kerran se pääsi irtikin ja putosin neljännelle sijalle.

Sitten kierroksella ohitettavien kanssa kolistelua ja loppusijoitus taisi olla 7. tms. Eipä sillä, kolmas sija olisi tuntunut voitolta tällä valmistautumisella.

Leskelä pääsi vielä toiseksi vikassa mutkassa ohitse, ei pystynyt yhtään puolustamaan. Mutta spinnasi itse vikassa mutkassa niin että sain vielä sijan takaisin.

Kimmo Leppänen (5. sija)

Odotukset ei ollut kovin korkealla suht vähäisen treenin takia, mutta yllättävän hyvin tuntui kuitenkin kulkevan. Aika-ajossa taisi tulla 8. ruutu. Startissa koitin lähteä mahdollisimman agressiivisesti hyökkäämään ja jonkun sijan taisinkin saada napattua. Avauskierrokset oli hauskaa vääntöä mm . Siltasen ja Mehtäsen kanssa. Vauhti tuntui ensimmäisellä puoliskolla ihan hyvältä, kunnes sijalla neljä ajaessa tuli tehtyä pari isompaa virhettä, joiden seurauksena tuli paljon porukkaa ohi ja renkaat kävi sen verran kuumana että katsoin parhaaksi käydä varikolla hieman suunniteltua aikaisemmin. Harkitsin hardeja alle, mutta kun ei moisilla ollut kierrostakaan ajettuna, niin mediumeilla mentiin toinenkin pätkä. Tuntui kestävän onneksi ihan hyvin ja lopulta suht virheettömän ajon myötä viidentenä maaliin.

Mika Vähämäki (34. sija)

Hyvä vauhti oli alusta alkaen, mutta viiden kierroksen jälkeen kanttari osumasta tuli spinni sijalta 2. Poltin renkaat spinnin seurauksena ja niitä tulikin muutama lisää heti perään. Päätin lopettaa kisan kesken kun tipahdin ihan perälle.

Mutta hyvää kilpailua ja ens kisassa paremmalla tuurilla ;)

Marko Tolvanen (26. sija)

Laskeskelin ennakkoon, että ehdin ajaa kisakierroksia 37-38, joten kisataktiikkana oli ajaa yhden pysähdyksen taktiikalla mediumeilla kisa läpi, mutta optiona jätin takataskuun mahdollisuuden vaihtaa vielä softeihin n.10 kierrosta ennen maalia. Aika-ajoissa sijoituin häntäpäähän, joten lähdin maltilla liikenteeseen yksittäisiä sijoja poimien edestäni. Ensimmäiset 10-15 kierrosta oli takanakin hyvää kisaa, kunnes tiivis kisaporukka hajosi ja meni aika yksin ajeluksi, kunnes kärki saavutti kierroksella. Mediumit kesti myös ajoa yllättävän hyvin ja varmaan 16-17 kierrosta ajoin, kunnes kävin varikolla. Tämän jälkeen kisailu meni oikeastaan pyrkiä karkuun minua kierroksella ohitettavia ja yllättävän hyvin kyllä vauhtia riitti. Toki päästin heti nopeammat ohi, kun pääsivät riittävän liki. Kisan lopussa ei näkynyt edessä eikä takana samoista sijoista kilpailevia, joten hain varikolta vielä softit ja näin pysyin hyvinkin nopeampien kyydissä maaliin saakka. Hyvä kokemus ja varsin ehjä kisa omalta osaltani. En jätä protesteja:)

Kaarle Koskenala (23. sija)

Harjoituksissa ajo takkuili mutta hetken treenaamisen jälkeen alkoi osumaan kohdalleen. Aika ajoissa vauhti kuitenkin tyssäsi ja jäin sekunnin omasta parhaasta , joten kisaan lähdettiin porukan hännillä sijalta 29. Kisa starttasi itsellä hyvin ja kuittasin heti muutaman sijan itselleni. Mukava kisa kaikenkaikkiaan ja pahoittelut parista osumasta mitä kisan aikana syntyi, maaliviiva ylitettiin sijalla 23

Teemu Korhonen (15. sija)

Vauhtia olisi ollut paljon korkeampiinkin sijoituksiin, mutta 15. sijoitus lienee aivan ansaittu lukuisten spinnailujen takia. Medium-medium taktiikka tuntui ihan kohtuulliselta tähän kisaan.

Alku lähti hyvin käyntiin ja pääsin kuittamaan muutaman sijoituksen muiden virheiden ja alun hyvän vauhdin takia. Melko pian kuitenkin katselin ohittavia autoja ratavallin luota ja etsin tietäni takaisin radalle. Etusiipikin otti rytäköissä osumaa, mutta varikolla renkaidenvaihdon yhteydessä vaihdettu uusi siipi toi jälleen paremman tuntuman autoon.

Itse kisailu oli erittäin siistiä, toivoisin vain että kierroksella ohitettavat kiinnittäisivät tarkempaa huomiota mitä takana tapahtuu.

Heikki Mehtänen (3. sija)

Hieno kauden avaus itselle. Keskilämpimän kelin takia vaihdoin vielä gridillä medium + medium rengastukseen. Alku sujui oikein hienosti keulilla ja oli miellyttävää kilvanajoa. Sitten alko oma setti vähän pettämään kun Hyytiäinen, Eskelinen ja Vitikainen -kärki alkoi pitämään kunnon vauhtia ja tein pienen mokan T1, jossa Leppänen perässä lähellä ajaneena ei voinut välttää pientä kosketusta. Siipeensähän se vähän otti ja vauhtia oli vaikea pitää kierrokselle 20, jolloin vetäydyin varikolle. Sain varikolla kivasti korjattua takasiiven ja tulin takaisin radalla tuoreilla nakeilla 8. sijalle. Tästä ehdin vielä muutaman varikolle menijän ja parin spinnaajan takaa nousta podiumille 3. sijalle. Kaiken kaikkiaan hyvä kisa ja asiallista menoa! Tätä lisää <3