Säännöt Ferrari 458 Challenge - 2020

Koko sääntökirja löytyy täältä

Karsinta/lobbyjaot

Monza eli sarjan aloittava kisailta poikkeaa muista siten, että ensin ajetaan 20 min aika-ajokarsinta, jonka tuloksista määritetään kisalobbyjaot. Aika-ajon jälkeen on noin vartin tauko, jonka aikana ylläpito yhdistää aika-ajolobbyjen tulokset ja kuljettajat jaetaan eri kisalobbyihin aika-ajon parhaan kierrosajan mukaisesti.

Toisesta kisasta alkaen lobbyjaot tehdään sarjapisteiden mukaan.

Renkaat

Käytettävissä on vain RM ja RH -renkaat. Aika-ajo ja kisa aloitetaan RH-renkaalla. Aika-ajossa saa varikolla vaihtaa rengasseosta.

Kisan aikana tulee vaihtaa toiseen rengasseokseen (RM) siten, että molemmilla seoksilla ajetaan vähintään yksi kokonainen kierros. Rengasseosta ei saa siis vaihtaa juuri ennen final lapille ajamista, koska tällöin sääntö kokonaisesta kierroksesta ei täyty.

Mikäli kuljettaja ei käytä kilpailun aikana molempia rengasseoksia tai toisella seoksella ajetaan vain outlap, seuraa toiminnasta rangaistus.

Pisteet

Sarjassa jaetaan pisteitä samaan tapaan kuin Euro-GT -sarjassa. Huonoin tulos jätetään pois kokonaispisteistä, mutta poistettava tulos ei voi olla sarjan viimeisestä kilpailusta.

Muuta tietoa

Kulut: rengas 6x, bensa 3x
Polttoaineen aloitusmäärä, initial fuel: 60%
Säädöt: kiinni
Bop: päällä
Ajoavut: vain ABS sallittu