SM-rata - Digital Racing eSM 2020 -karsinta

Kausi on päättynyt!

Kauden tiedot

Huom! Jälki-ilmoittautumisia sarjaan ja osakilpailuun otetaan vastaan, mutta käsittelyn nopeuttamiseksi suosittelemme laittamaan jälki-ilmoittautumisen yhteydessä lisenssitietosi (motorsport ID tai sportti-id, jolla lisenssi on hankittu, ja mikä lisenssi kyseessä) yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse [email protected].

 

Yleistä

Katso sarjan teaser-video: https://www.youtube.com/watch?v=rQW8MCHD-7I

Sarjan järjestää Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA) ja sillä on AKK-Motorsport ry:n virallinen digitaalisen autourheilun SM-arvo sekä Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n virallinen eSM-arvo. Tämän karsintasarjan tulosten perusteella kutsutaan kilpailijoita myöhemmin tänä vuonna järjestettävään livefinaaliin.

Simulaattorina toimii iRacing ja autona Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR. Auton säätäminen on vapaata, polttoainetankin koko on 100%.

 

Ilmoittautuminen

  1. Varsinainen ilmoittautuminen sarjaan tapahtuu tämän sarjasivun kautta ilmoittaudu-nappia klikkaamalla. Jos et ole vielä rekisteröitynyt sivustolle, tee se tässä vaiheessa. Kilpailunumerot 1-10 on varattu viime vuoden eSM-finaalin kymmenelle parhaalle. Kilpailunumerot valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 
  2. Hanki tarvittava lisenssi. Ohjeet lisenssien hankkimisesta ovat sarjan foorumilla. Sarjaan osallistuakseen kilpailijalla on oltava voimassa yksi seuraavista lisensseistä:
    • AKK-Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi. Lisenssin hinta on 5 euroa ja se hankitaan KITI-järjestelmästä. Järjestelmään päästäkseen ja lisenssin hankkiakseen henkilön on oltava FiSRA:n tai jonkin muun AKK:n jäsenseuran jäsen.
    • Jokin muu AKK-Motorsport ry:n kilpailijalisenssi. Ilmoittaja- tai huoltaja-mekaanikkolisenssit eivät kelpaa sarjaan osallistumiseen.
    • SEUL ry:n pelaajalisenssi. Lisenssi maksaa 5 euroa ja se hankitaan Suomisport-palvelusta. Tämän lisenssi voimassaolo tarkistetaan fisra.esm.gg -sivustolla. Katso yksityiskohtaiset ohjeet foorumilta.
  3. Ilmoittautumisen jälkeen voit lähettää liittymispyynnön sarjan iRacing-liigaan, missä ajetaan kaikki viralliset sessiot kilpailuviikoilla. Sessioihin myös liitytään liigan sivun kautta. Järjestäjät hyväksyvät pyynnön, kun sarjailmoittautuminen ja lisenssiasiat ovat kunnossa.

Lisäksi jokaiseen osakilpailuun ilmoittaudutaan erikseen, jotta järjestävät tietävät tarvittavien karsintaerien määrän ja aikataulun. Ilmoittautuminen aukeaa heti edellisen osakilpailun jälkeen ja sulkeutuu kilpailuviikon torstaina klo 23:59.

Kilpailujen replayt on ladattavissa yhdistyksen replay-varastosta.

 

Kilpailukutsut

Kunkin osakilpailun kilpailukutsut julkaistaan noin kaksi viikkoa ennen kilpailua kilpailun sivulla sekä sarjan foorumilla. Kilpailukutsussa kerrotaan tarkemmat tiedot esim. ratarajoista.

 

Kilpailuformaatti

Karsintasarjan osakilpailu koostuu aika-ajosta, mahdollisista karsintaeristä sekä finaalilähdöstä. Aika-ajo ajetaan 20 minuutin suljettuna sessiona, jonka aikana voi ajaa korkeintaan 4 aikakierrosta. Aika-ajon perusteella kuljettajat jaetaan 2-4 karsintaerään, joiden parhaat pääsevät finaalilähtöön. Yhdessä karsintaerässä voi olla korkeintaan 30 autoa ja finaalilähtöön pääsee 36 autoa. Mikäli ilmoittautuneita on 37 tai vähemmän, karsintaeriä ei ajeta.

Aika-ajo, karsintaerät ja finaalilähtö ajetaan kukin erillisellä palvelimella, ja ne toteutetaan iRacingin liigatoiminnolla. Sessioihin liitytään membersiten kohdasta Leagues -> League Sessions. Normaalin Hosted -valikon kautta näkee sessiot, mutta niihin ei voi liittyä.

 

Aikataulu

Tarkka kilpailupäivän aikataulu julkaistaan ilmoittautumisten sulkeuduttua, kun tarvittavien karsintaerien määrä on selvillä. Aika-ajo alkaa noin klo 15, karsintaerät noin klo 16 ja finaalilähtö noin klo 18.

 

Kommunikaatio

Osakilpailuun liittyvä tiedotus tapahtuu kilpailulle varatussa keskusteluketjussa foorumilla. Siellä voi myös esittää kysymyksiä.

On suositeltavaa liittyä FiSRAn Discordiin, jossa voi keskustella matalalla kynnyksellä sarjaan liittyen kanavalla #digital-racing-esm. Se on hyvä paikka kysyä apua esim. iRacingin suhteen.

 

Harjoitussessiot

FiSRA tarjoaa harjoitussessioita maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin seuraavan osakilpailun radalla. Salasana harjoitussessioihin on "kekerosberg" ilman lainausmerkkejä. Sessioihin voi tulla ajamaan, vaikka ei olisi ilmoittautunut sarjaan. Harjoitussessiot alkavat klo 18:00, ja lisätietoa niistä löytyy täältä.

Virtual Racing School datapaketit
 
Virtual Racing School eli VRS tarjoaa sarjan osakilpailuja varten ilmaiset datapaketit. Paketti sisältää hyvän pohjasetupin sekä kokeneen kuljettajan ajaman vertailukierroksen, johon voi verrata ajamistaan helppokäyttöisen telemetriatyökalun avulla. Varsinkin aloittelevien kuljettajien kannattaa tutustua pakettiin.