Digital Rallicross SM 2020 -finaali

Kausi on päättynyt!

Kauden tiedot

Digital Rallicross SM -sarjan finaali ajetaan lauantaina 1.2.2020 livetapahtumana Joensuu-areenassa. Sarja on AKK-Motorsport ry:n virallinen digitaalisen autourheilun suomenmestaruussarja.

Simulaattorina toimii iRacing ja autoina ovat kaikki iRacingin nykyiset rallicross-autot (Ford Fiesta RS WRC, Subaru WRX STi ja VW Beetle). Autojen säätäminen on vapaata. Auton saa valita vapaasti riippumatta siitä, millä autolla tai autoilla ajoi karsintasarjassa.

 

Osallistumisoikeus

1. Finaali ajetaan kutsukilpailuna. Kutsut on lähetetty sähköpostitse karsintasarjan sekä vuoden 2019 iRacingin rallicrossin MM-sarjan (iRX) tulosten perusteella 12 kuljettajalle. Mikäli joku kutsutuista ei ota finaalipaikkaa vastaan, paikkaa tarjotaan karsintasarjan loppupisteiden mukaisessa järjestyksessä seuraavalle.

2. Finaalitapahtumaan osallistuakseen kilpailijalla on lisäksi oltava FiSRA:n tai jonkin muun AKK-Motorsport ry:n jäsenseuran jäsenyys sekä voimassaoleva AKK Digital Motorsport -lisenssi. Lisenssi maksaa 5 euroa ja sillä voi osallistua myös vuoden 2020 Sim Racing eSM -sarjaan.

 

Rata

Kilpailussa käytettävä rata on Sonoma Raceway - Rallycross.

 

Kilpailuformaatti ja aikataulu

Kilpailulähdöt ajetaan lauantaina 1.2. klo 20:00-21:00 välisenä aikana seuraavalla kilpailuformaatilla:

Vapaat harjoitukset
Aika-ajo (3 kierrosta, suljettu)
Alkuerä 1 (6 autoa, top 2 suoraan finaalilähtöön)
Alkuerä 2 (6 autoa, top 2 suoraan finaalilähtöön)
Keräilyerä (8 autoa, top 4 finaalilähtöön)
Warmup
Finaalilähtö (8 autoa)
 

Finaalilähdön voittaja on vuoden 2020 Digital Rallicross SM -sarjan mestari.

 

Radan olosuhteet

Kilpailussa käytetään tuomariston arpomaa staattista säätä sekä dynaamista taivasta. Pilvisyys arvotussa säässä ei voi olla overcast tai mostly cloudy. Radan kunto nollataan aika-ajoon, ja se siirtyy kaikkiin aika-ajon jälkeisiin sessioihin.

 

Kommunikaatio

Osakilpailuun liittyvä tiedotus tapahtuu kisalle varatussa keskusteluketjussa foorumilla. Siellä voi myös esittää kysymyksiä.

On suositeltavaa liittyä FiSRAn Discordiin, jossa voi keskustella matalalla kynnyksellä sarjaan liittyen kanavalla #digital-rallicross-sm. Se on hyvä paikka kysyä apua esim. iRacingin suhteen.

Järjestäjiin saat yhteyden sähköpostitse osoitteesta [email protected]

 

Maalaukset

Sarjassa noudatetaan maalausten suhteen samoja sääntöjä kuin karsintasarjassa. Maalauksiin on varattu sarjasponsoreille kaksi paikkaa, joihin voimme lisätä päälle tarrat ns. decal layerina.

Valmiit, oman customerID:n mukaan nimetyt maalaukset voi lähettää tästä linkistä. Jos päivität maalaustasi, voit lähettää linkin kautta myös uuden maalin. Virallisessa livestriimissä ei käytetä Trading Paintsia, vaan käytämme ainoastaan meille lähetettyjä maalauksia.

 

Lähetykset

Kilpailu näytetään suorana lähetyksenä televisiosta Yle TV2 -kanavalla osana talven SM-viikon tapahtumia. Jos haluaa kasvokuvansa lähetyksen grafiikoihin, sen voi lähettää tämän linkin kautta. Nimeä lähetettävä tiedosto tunnistettavasti. Rajaamme kuvaa tarvittaessa sopivasti.

 

Järjestäjät

Eero Forsblom

Tapani Linnaluoto

Tommi Hahka

Olli Pahkala