Season 5: The Other Italian

Kausi on päättynyt!

Kauden tiedot

Ilmoittautuminen

Kaudelle hyväksytään kaikki kuljettajat lisenssiin tai menneisyyteen katsomatta. Jokaiseen osakilpailuun on varattu tilaa 23 kilpailijalle sekä yhdelle striimaajalle. Mikäli kilpailuun osallistujia on liikaa, suoritetaan karsinta-ajo kilpailua edeltävällä viikolla.

Kauteen voi myös jälki-ilmoittautua kauden viimeiseen kilpailupäivään asti.

Jokaiseen osakilpailuun ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautuminen aukeaa viikko ennen osakilpailua klo 00:00 ja sulkeutuu kilpailua edeltävänä päivänä klo 23:59. Jälki-ilmoittautumiset käsitellään kisapäivänä klo 17:00 asti, jonka jälkeen kisaan ei enää voi ilmoittautua.

 

Karsintamenettely

Karsintaan osallistuminen tapahtuu ilmoittautumalla kilpailuun ja ajamalla karsintapalvelimella.

Karsinta suoritetaan karsintapalvelimella ajettujen kierrosaikojen perusteella. Jokaisen kilpailijan on voitava pyydettäessä toimittaa nopeimmasta kierroksestaan replay-tiedosto tuomariston tarkasteltavaksi. Tiedostosta voidaan tarkistaa väärinkäytökset kuten oikaisut, työntäminen tms. Karsintapalvelimella tulee ajaa nimellä, jolla on ilmoittauduttu kauteen simracing.fi-palvelussa. Väärällä nimellä ajettuja karsinta-aikoja ei oteta huomioon.

Karsintapalvelin aukeaa seuraavaa osakilpailua edeltävänä maanantaina klo 21 jälkeen ja pyritään pitämään saatavilla 24/7. Karsinta päättyy kisapäivänä klo 16:00. Ilmoittautuminen poistetaan karsituilta klo 17:00 mennessä kilpailupäivänä.

Karsintapalvelimella on käytössä automatisoitu rajarajojen valvonta. Tapauksissa joissa kuljettaja kierroksellaan loukkaa määriteltyjä ratarajoja, kierros hylätään automatisoidusti. Jokaisesta ylityksestä tulee kuljettajalle varoitusviesti näytön ylälaitaan. Karsinnan päätyttyä kaikki ajetut kierrokset varmistetaan vielä ratarajoja valvovan ohjelmiston lokitiedostoja vasten ja viimeinen, virallinen karsinnan tulos julkistetaan.

Tuomaristo takaa, että karsintapalvelin ei ole koskaan yli 8h alhaalla. Karsintapalvelimen olosuhteet on aina kaikille karsintaa suorittaville samat.

Karsinnan ulkopuolelle jääneille järjestetään kisapäivää vastaava höntsäkisa kisaa seuraavana keskiviikkona.

Koska karsinta on ensimmäinen laatuaan, FiSU pidättää oikeuden muuttaa karsintatapaa sekä karsintapalvelimen määritelmiä kesken kauden. Muutoksista tiedotetaan hyvissä ajoin.

 

Tiedotus ja yhteisö

Kauden aikana tärkeät tiedotteet sekä jälkipeli hoidetaan FiSU Discordissa (https://discord.gg/8r7kyHw).

Kilpailun protestit käsitellään yksityisviestein tuomariston edustajan kanssa.

 

Auto

Kaudella käytettävä auto on Maserati MC GT4. Auto vaatii Red Pack -DLC:n

Kaudella on käytössä open setup. Säätövinkkejä saa varmasti Discordista.

 

Maalaukset

Kaudella saa käyttää omia maalauksia. Maalaukset on toimitettava Discordissa heikki-nimimerkille yksityisviestillä 17.4.2019 mennessä. Tämän jälkeen toimitettuja maalauksia ei hyväksytä. Maalauksen hakemisto tulee nimetä FiSU_XYZ-muotoon, jossa XYZ on numero, jolla olet ilmoittautunut kaudelle, esimerkiksi FiSU_028, FiSU_420 ja FiSU_007. HUOM! FiSU-sanassa i-kirjain on pienellä.

Maalausten osalta toivoisimme ihmisten käyttävän striimityön helpottamiseksi autossaan numerolappua, jonka pohja löytyy:
https://cdn.discordapp.com/attachments/554394078490656782/562701953193213981/fisu_numeropohja.psd

Maalaukset on ladattavissa osoitteesta: https://drive.google.com/open?id=1-Z2TgiVDNasAxo_s-HmrpntDsjVF6q-D

Asennus hoituu purkamalla paketin sisällä olevat hakemistot hakemistoon:

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\assettocorsa\

Mikäli jokin ei toimi, apuja saa varmasti Discordista.

P.S. Maalausten käyttö ei ole pakollista, mutta se tuo lisää syvyyttä ajamiseen eikä vaikuta suorituskykyyn.

 

Kilpailupäivän aikataulu

18:30 Vapaat harjoitukset 30min (vapaaehtoinen)

19:00 Aika-ajo 15min (ei kierrosrajoituksia, 120% wait time)

19:17 Wait time 5min

19:22 Kilpailulähtö 45min

20:07 Kilpailu päättyy

 

Ajat ovat arvioita johtuen alustasta.

 

Sääolosuhteet

Kisapäivän olosuhteet vaihtelevat per osakilpailu. Sää sessioiden välillä on aina sama. Kisapäivän sääolosuhteet ilmoitetaan kisaa edeltävällä viikolla ja karsintapalvelimen olosuhteet ovat lähes samat kuin kisan. Merkitsevänä erona kisapalvelimella on käytössä 5-8C satunnainen lämpötilan vaihtelu, kun karsintapalvelimella olosuhteet ovat aina identtiset karsinnan tasapuolisuuden nimissä.

 

Muut palvelinasetukset

Asetus Arvo Täsmennys
Kellonaika 12:00 - 16:00 Vaikuttaa auringon häikäisevyyteen, vaihtelee kisakohtaisesti, kisassa aina sama kuin karsintapalvelimella
Radan pito 100% Radan pito on alusta loppuun asti 100%
Tuuli 0m/s  
Traction Control Factory Kauden autossa ei ole luistonestoa
ABS Factory Kauden autossa ei ole ABS-jarruja
Damage 100%  
Fuel rate 100% +/- 50% Tarkka lukema ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kilpailua
Tyre wear rate 100% +/- 50% Tarkka lukema ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kilpailua
Renkaanlämmittimet EI käytössä GT4-luokan autot eivät käytä renkaanlämmittimiä - muistakaa varovaisuus ensimmäisellä kierroksella!
Lähtö Lähtöruudukosta  
Ratarajojen valvonta Pelin oma / tuomaristo Tuomariston ohje ratarajoista toimitetaan aina hyvissä ajoin ennen kilpailua. Jatkuvasta oikomisesta rangaistus. Aika-ajossa käytössä pelin omat ratarajat.

 

Säännöt

Voimassa olevat säännöt löytyvät:

https://www.dropbox.com/s/efzdocp92ybtcga/Saannot_2018-12-30.pdf?dl=0

Säännöt ovat yhdistetty mukautumaan tosimaailman säännöistä simulaattorimaailmaan. Lue ainakin kohdat Lyhennelmä, Yleistä ja Ajo-etiketti.

Sääntöihin kohdistuvat poikkeukset tai lievennykset ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kilpailua #season5-tiedotus -kanavalla.

 

Pistetaulukko

Jokaisesta osakilpailusta jaetaan pisteitä seuraavan taulukon mukaisesti:

Osakilpailun pistejakauma
Sijoitus Pistemäärä Sijoitus Pistemäärä
1 50 13 17
2 40 14 16
3 35 15 15
4 32 16 14
5 30 17 13
6 28 18 12
7 26 19 11
8 24 20 10
9 22 21 9
10 20 22 8
11 19 23 7
12 18 24 6

 

Sarjan päätyttyä jätetään vähiten merkitsevä kilpailu pois kokonaispisteistä, eli viisi kilpailua kuudesta on merkitseviä. Pisteitä saa vain loppuun asti ajetusta kilpailusta.

 

Ratojen latauslinkit

Jokaisessa osakilpailussa käytetyn radan latauslinkki löytyy kyseisen osakilpailun tiedoista mikäli sellainen on tarpeellinen.

 

Muuta huomioitavaa

Ennen kilpailuja pyritään järjestämään testisessioita ja -kilpailuita, jossa kokeneita kuljettajia on auttamassa kilpailijoita setuppien ja ajolinjojen kanssa.