Back to Basics 4 - And Something 4 All

Kausi on päättynyt!

Kauden tiedot

Tässä se nyt on, Finnish Auto Simracing Team Ry:n vuoden avaava kausi.
Kausi on suunniteltu siten, että sen kautta uusien ja vähemmänkin kisoja ajaneiden kuljettajien on helppo astua Gran Turismo 7 radoille tarjoten huikean läpileikkauksen pelin tarjontaan sekä erilaisiin kisaformaatteihin koko alkuvuoden ajan.

Vaikka sarjan autoista ei tällä kertaa löydykään rata-autoja, tulee sarja aivan varmasti tarjoamaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita ihan jokaiselle.

Saammeko esitellä, **Back to Basics - And Something 4 All**!

**FORMAATTI:**


Sarjan ideana oli toteuttaa matalan kynnyksen "ei-niin-vakavamielinen" sarja, josta ei kuitenkaan tasaista kisaamista puutu.

Sarjassa ajetaan kahdeksan osakilpailua aikavälillä 4.2.-26.5.2024. Kilpailut ajetaan kahden viikon välein sunnuntaisin (pl. 2.ja 3. kisan välissä pidempi maaottelutauko).

Sarjan autot koostuvat GT7 uusien autojen kaupasta löytyvistä "katuautoista". Autojen teholuokat jakautuvat välille 200-600hp, vetotapojen ollessa niin etu-, taka- kuin nelivetoisia.
Back2Basics-sarjojen tutun tyylin mukaisesti, kuljettajien tulee sarjan aikana ymmärtää ja omaksua vaihtuvan kelin tuomat niksit, osata tarkkailla polttoaine- ja rengaskulutuksia sekä eri vetotapoisten autojen ajotyylien erot.

**Kisakohtaiset auto- ja ratatiedot jaetaan noin kaksi viikkoa ennen seuraavaa kisaa, jolloin jokaisella on sopiva aika harjoitella tulevaa komboa.**


Sarjan avauskisan kombon tiedot julkaistaan 23.1.2024.

Kilpailujen pituudet ja formaatit vaihtuvat tuplalähtöisistä sprint-kisoista pidempään endurance tyyliseen kisaan (arvio maksimipituudesta noin 70-90min).

----------------

LÄHTÖJÄRJESTYS:
Ennen kisaa järjestetään erillinen aika-ajo/karsinta. Tämän perusteella kuljettajat jaetaan eri kisalohkoihin (14-16 kuskia/lohko). Karsinnan pituus vaihtelee radan pituudesta ja kisaformaatista riippuen, pituuden ollessa noin 10-20 minuuttia.
Aika-ajo alkaa kello 18:00, kisan startatessa kello 18:30.

Kisaan lähdetään karsinnan mukaisessa järjestyksessä. Jos kisassa ajetaan enemmän kuin yksi lähtö, seuraavien starttien lähtöjärjestys toteutuu edellisen kisan lopputulokset käännetyssä järjestyksessä.

OLEELLISET ASETUKSET:
Autoissa on säädöt kiinni, ainoastaan jarrubalanssia on mahdollisuus säätää (jos se on autossa oletuksena mukana).
Kisakohtaisesti on käytössä vain yksi rengasseos, joten erillistä rengassääntöä ei ole. Mahdollisen sateen varalle peli saattaa sallia myös sadekelin renkaiden käytön.

BoP on kisoissa päällä. Tämä tekee sen, että auton ulkonäköä saa muokata sillä rajauksella, että WIDEBODY-asennus on kielletty. Vanteiden koko/leveyden säätäminen ei testien perusteella vaikuta juurikaan kulkuneuvon kilpailukykyyn.

Jokaisessa kisassa sää on asetettu satunnaiseksi, joten joissakin radoissa kannattaa sadetutkaa seurata hyvinkin tarkkaan.

PISTEET:
Sarjassa lasketaan pisteitä, mutta pisteiden kerääminen alkaa vasta kisasta numero kolme. Kisojen 3-8 väliltä huomioidaan vain viiden kisan pisteet, joten voit olla poissa yhdestä kisasta silti kamppaillessasi sarjan voitosta.

Sarjan keskustelu ja tiedotus tapahtuu yhdistyksen Discord-palvelimella. 

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: 

Livelähetykset

Nähdään radalla!