SM-rata - Digital Racing eSM 2021 -karsinta

Kausi on päättynyt!

Kauden tiedot

Yleistä

Digital Racing eSM -sarjan järjestää Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA) ja sillä on AKK-Motorsport ry:n virallinen digitaalisen autourheilun SM-arvo sekä Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n virallinen eSM-arvo. Tämän karsintasarjan tulosten perusteella kutsutaan kilpailijoita loppukilpailuun, joka pidetään Jyväskylän MM-rallin yhteydessä 29.7-1.8.2021.

Katso sarjan teaser-video: Digital Racing eSM 2021 Teaser

Simulaattorina toimii iRacing ja autona Indy Pro 2000 PM-18.

 

Säännöt

Säännöt sisältävät kaiken osallistumiseen tarvittavan tiedon. Tutustu sääntöjen osaan 1 ja 2 ennen ilmoittautumista.

 

Sarjailmoittautuminen

 1. Hanki tarvittava lisenssi. Tarkempia ohjeita löytyy tämän linkin takaa. Sarjaan osallistuakseen kilpailijalla on oltava voimassa yksi seuraavista lisensseistä:
  • AKK-Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi. Lisenssin hinta on 5 euroa ja se hankitaan KITI-järjestelmästä. Järjestelmään päästäkseen ja lisenssin hankkiakseen henkilön on oltava FiSRA:n tai jonkin muun AKK:n jäsenseuran jäsen.
  • Jokin muu AKK-Motorsport ry:n kilpailijalisenssi. Ilmoittaja- tai huoltaja-mekaanikkolisenssit eivät kelpaa sarjaan osallistumiseen.
  • SEUL ry:n pelaajalisenssi. Lisenssi maksaa 5 euroa ja se hankitaan Suomisport-palvelustaKatso yksityiskohtaiset ohjeet täältä. (Huom! Esm.gg -sivuston kanssa on ongelmia - täytä alla oleva lomake lisenssin tarkistamiseksi)
 2. Ilmoittaudu sarjaan sivun yläosassa olevasta napista ja valitse kilpailunumerosi. Numerot 1-10 on varattu edellisvuoden loppukilpailun kymmenelle parhaalle. Ilmoittautuakseen täytyy olla rekisteröitynyt sivustolle.
 3. Kun lisenssi ja ilmoittautuminen on kunnossa, jätä liittymispyyntö FiSRAn iRacing-liigaan (league number 2807). iRacing UI:ssa tämä tapahtuu vasemman laidan valikosta Leagues -> Find a League, ja laita liigan numero hakukenttään.
 4. Täytä seuraava lomake lisenssin tarkistamista varten, jos et ole vielä liigassa: https://cloud.simracing.fi/apps/forms/6CzFR7payzBW6dmB

Ongelmatapauksissa lisenssin voi tarkistuttaa lähettämällä AKK:n motorsport-id:n tai Suomisportin sportti-id:n meille sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

 

Osakilpailuihin ilmoittautuminen

Jokaiseen osakilpailuun ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautumisaika alkaa edellisen viikon perjantaina ja päättyy kilpailuviikon perjantaina viimeisten esikarsintasessioiden yhteydessä. Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailun sivulta, ja kilpailukutsu julkaistaan ilmoittautumisten alkuun mennessä.

 

Kilpailurakenne

Autojen maksimimäärä kaikissa lähdöissä on 30. Kilpailuviikolla tapahtuu seuraavasti:

 • Esikarsinta (aika-ajo) tiistaista perjantaihin klo 12, 17, 19, sekä 21 alkaen (tunnin sessio), korkeintaan kolme neljän aikakierroksen yritystä.
 • Karsintalähdöt kilpailupäivänä sunnuntaina n. klo 15 alkaen (n. 25 min).
 • Varsinainen kilpailu sunnuntaina n. klo 19 alkaen (päälähtö n. 25 min ja sprinttilähtö n. 20 min).

Esikarsinnan sijat 1-10 siirtyvät suoraan varsinaiseen kilpailuun. Sijat 11-70 jaetaan korkeintaan kahteen karsintalähtöön, joista molemmista 10 parasta kilpailijaa siirtyy varsinaiseen kilpailuun. Sijat 71- ja 107% paalupaikka-aikaa hitaammat karsiutuvat pois kilpailupäivältä.

Päälähdön lähtöjärjestys tulee suoraan esikarsinnan ja karsintalähdön tulosten perusteella. Sprinttilähtöön lähdetään päälähdön maaliintulojärjestyksessä, josta kahdeksan parasta lähtevät käännetyssä järjestyksessä. Kaksi kolmasosaa osakilpailun pisteistä jaetaan päälähdöstä ja yksi kolmasosa sprinttilähdöstä. Osakilpailun kokonaispisteiden paras saa suoran jatkopaikan loppukilpailuun.

 

Tiedotus ja kommunikaatio

Kilpailun osallistumiseen tarvittava tieto löytyy kilpailukutsusta kilpailun sivulta. Tiedottaminen tapahtuu FiSRAn Discordin #esm-tiedotus -kanavalla, jonne mm. laitetaan tieto jos kilpailukutsua päivitetään kilpailuviikon aikana, sekä muuta juoksevaa tietoa kilpailuviikolla.

Discord-kanavalla #esm-yleinen voi käydä vapaata keskustelua sarjasta ja esim. kysyä apua tarvittaessa.

Esikarsinnan tuloksilla on oma sivunsa, jota päivitetään vähintään kerran päivässä sessioiden loputtua.

 

Vapaat harjoitukset

FiSRA tarjoaa vapaita harjoituksia maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin seuraavan osakilpailun radalla. Salasana harjoitussessioihin on "kekerosberg" ilman lainausmerkkejä. Sessioihin voi tulla ajamaan, vaikka ei olisi ilmoittautunut sarjaan. Harjoitussessiot alkavat klo 18:00 ja kestävät noin kaksi tuntia sisältäen 1,5 tunnin vapaan harjoittelun lisäksi aika-ajon ja n. 25 minuutin lähdön.

 

Lähetykset

Lähetykset varsinaisesta kilpailusta tapahtuvat Yle e-urheilun Twitch-kanavalla sekä Areenassa kilpailupäivänä klo 19-20.30, ellei päällekkäisyyksiä muun e-urheilun kanssa ilmene.