Vuoden 2018 kuljettajapalkinnot jaettu

24.8.2018 klo 10.00 - Tommi Hahka

FiSRA:n hallitus on päättänyt vastikään päättyneen sim racingin eSM-sarjan kuljettajapalkintojen saajat. Jaettavana oli kolme palkintoa: Vuoden läpimurtokuljettaja, Fair Play -kuljettaja sekä Vuoden tsemppari. Kukin palkinto on 30 dollarin arvosta iRacing-krediittejä.

 

Vuoden läpimurto: Antti Terho, Glacier Racing

Ensimmäistä eSM-kauttaan ajaneen Terhon karsintasarja alkoi vaikeasti hänen jäätyään Interlagosissa kolarin seurauksena finaalin ulkopuolelle. Sen jälkeen Terho ajoi kuitenkin vahvan karsintasarjan sijoittuen parhaimmillaan neljänneksi Phillip Islandissa. Näin hän varmisti finaalipaikkansa jo ennen viimeistä kisaa. Finaalissa Terho osoitti pystyvänsä ajamaan aivan Suomen nopeimpien kuljettajien tuntumassa ja välttämään samalla suuremmat virheet. Montrealissa hän ajoi upeasti kolmantena ruutulipulle ja oli Span jälkeen lopputuloksissa hienosti viides.

 

Fair Play -kuljettaja: Joonas Vastamäki, Inertia SimRacing

Toista eSM-kauttaan ajanut Vastamäki ajoi tasaisen vahvan kauden ollen karsintasarjan loppupisteissä 14. ja finaalissa 12. Vastamäki ajoi läpi kauden esimerkillisen siististi eikä saanut yhtäkään rangaistusta tai varoitusta niin karsintasarjassa kuin finaalissakaan. Hän oli kauden aikana pari kertaa sivullisena uhrina kolareissa, mutta suhtautui niihin maltilla ja hyvällä urheiluhengellä.

Kilvanajo sarjassa oli yleisesti ottaen siistiä ja Fair Play -palkintoon oli useita hyviä ehdokkaita. Tuomaristo kiittää kilpailijoita ja kannustaa jatkamaan tulevillakin kausilla samaan malliin.

 

Vuoden tsemppari: Joni Hagner, Glacier Racing

Porin kuuluisimman simukuskin kausi ei mennyt tuloksellisesti niin hyvin kuin hän olisi varmasti toivonut. Hagner oli karsintasarjan loppupisteissä vasta 23. ja jäi eSM-finaalin ulkopuolelle. Hän ei kuitenkaan antanut asian vaikuttaa mielialaansa, vaan säilytti reteän asenteensa ja ajamisen ilon läpi kauden. Hagner on tullut tunnetuksi paikoin hyvinkin aggressiivisista otteistaan kilparadalla ja miehestä huokuu, että hän selvästi nauttii kilvanajosta. Joni myös on järjestänyt jo usean vuoden ajan kesäisin Porissa iRacing-miitin, joka tunnetaan hyvästä yhteishengestä.