Trellet.netin kevätkaudet alkavat – tarjolla kaksi eri sarjaa

23.1.2022 klo 18.03 - Iku Merikalla

Torstai on toivoa täynnä! Jo yli 20 vuoden ikään ehtinyt sim racing -yhteisö Trellet.net ajattaa tuttuun tyyliin keväällä 2022 kaksi eri sarjaa. Vuoroviikoin torstaisin on luvassa ovaalisarja XTrellet Cooler Master Series ja vakioautojen parhaimmistoa tarjoava Trellet Touring Car Championship.

Ovaalikaudella on käytössä NASCARin ns. kakkosauto, eli Xfinity Series -sarjan kalusto. iRacing-palveluun tehtyjen pienten fysiikkamuutosten myötä auto on nyt erilainen ajettava kuin esimerkiksi vuosi sitten, jolloin autoilla ajettiin Trellet.netissä edellisen kerran. Testien perusteella autot ovat toisaalta haastavia ajaa, mutta toisaalta ne myös tarjoavat ehkäpä parasta ovaalikilvanajoa.

Kauden kalenteri noudattelee osittain todellisen elämän kalenteria. Toisaalta pyrkimyksenä on myös esitellä mahdollisimman vaihteleva kattaus ovaaliratojen koko kirjosta: nämä radat eivät todellakaan ole tylsiä suorakaiteenmuotoisia rinkuloita. Kausi alkaa kaasu pohjassa yhdessä pakassa ajattavalta Talladegan Superspeedwaylta. Muita suuria ja nopeita ratoja ovat Kaliforniassa sijaitseva Auto Club Speedway sekä kolmion muotoinen Pocono. Kauden erikoisempia ovaaliratoja ovat uudistettu Phoenix sekä pitkästä aikaa kalenterissa oleva mailin mittainen Dover. Kaudella ajetaan myös yksi tavallinen moottorirata: tällä kertaa 1½ tonnin painoiset autot taistelevat sijoituksista Circuit of the American eli COTA:n pitkällä radalla – kierrosajat eivät ehkä tule olemaan aivan F1-tasoa.

Kaudella käytössä olevat kolme autoa, Chevrolet Camaro, Ford Mustang ja Toyota Supra, ovat täysin tasaväkisiä niin autojen itsensä kuin myös säätöjen osalta, joten erot kuljettajien välille tulevat puhtaasti ajamalla. Oletko sinä paras varikkotaktikoija vai onko täysillä ajaminen enemmän makuusi? Pystytkö reagoimaan keltaisten lippujen tuomiin haasteisiin paremmin kuin muut? Tule kaudelle mukaan ja haasta 40 innokasta kuljettajaa!

 

Tavallisia moottoriratoja kierretään joka toinen torstai Trellet Touring Car Championshipin parissa. Mikäli koet nostalgiaa Codemastersin legendaarista TOCA Touring Cars -pelisarjaa kohtaan, niin tämä kausi on kuin tehty sinulle. Toki 90-luvun vakioautot ovat vaihtuneet moderneihin laitteisiin, mutta ratoina kaudella toimivat saarivaltion pienet ja suuret baanat.

Kaudella mahtuu Silverstonen ja Snetterton lentokentille perustetut radat, Brands Hatchin amfiteatterista kaksi eri versiota, Oulton Parkin korkeuseroja tarjoava rata, vierailu Skotlantiin Knockhillin uudelle radalle, sekä Donington Park.

Kuljettajille on valittavana kolme eri etuvetoista vakioautoa: Honda Civic Type R, Hyundai Elantra N TC ja Audi RS 3 LM tulevat tarjoamaan äärimmäisen tasaväkistä kilpailua.

Kaudella käytössä oleva kolmen lähdön kilpailuformaatti takaa todella mielenkiintoiset ja sähäkät lähdöt. Noin viidentoista minuutin mittaiset startit tulevat sisältämään taistelua jokaisen ajohetken ajan, ja edellisten lähtöjen tulokset vaikuttavat seuraavan lähtöruudukkoon. Varsinkin kolmannen lähdön käännetty lähtöjärjestys kärjen osalta tulee tarjoamaan mielenkiintoisen haasteen kuljettajille. Uskallatko ottaa haasteen vastaan? Valitse Honda, Hyundai tai Audi ja ilmoittaudu mukaan mähinöihin!

Molempien sarjojen yhteistyökumppanina on Cooler Master. Sarjoissa parhaiten menestyneille kuljettajille on luvassa tuotepalkintoja, jotka vaihtelevat vesijäähdytysjärjestelmästä langattomiin hiiriin ja näppäimistöihin. Kaikkiin kilpailuihin osallistuneiden kuljettajien kesken arvotaan lisäksi tuotepalkintoja.

Tänä keväänä Trellet.netin kilpailun siirtävät lähetyksensä Finnish Sim Racing Associationin Twitch-tilille. Suorat lähetykset tulevat jatkossa siis joka torstai klo 20.15 alkaen osoitteesta https://www.twitch.tv/simracingfi.

Lue lisää kausista ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa Trellet.net.

Seuraa Trellejä myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Teksti: Kalle Parviainen, Grafiikat: Rauno Kokko