Syksyn kilpailukalenterit julki!

21.8.2018 klo 17.14 - Simumakasiini

 Kuva: Antti Tuominen

Kohta on paluu arkeen. Lomat paketissa, helteet takana, ja kohtisiltään nuo lehdetkin alkavat puista pikkuhiljaa tippumaan. Mutta, ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin: Syksyllä on nimittäin luvassa varsin mehukas kattaus eri sim racing -sarjoja, niin tulokkaille kuin jo kokeneemmillekin kuskeille.

Onkin siis syytä luoda lähempi katsaus siihen, mitä sieltä oikein on tulossa...

 

PC - iRacing & Assetto Corsa

 

 

Trellet.net järjestää edelleen omat iRacing-sarjansa sekä ovaalilla että roadilla, mutta mukana on uutuutena nyt myös tulokkaille suunnattu Pitimet Truck Series.

Kyseessä on siis ns. C-auto, joka luokituksestaan huolimatta on varsin tehokas ja nopea laite. Vai miltä kuulostaa 300+ km/h avolavalla? Sarja on suunnattu ennen kaikkea uusille tulokkaille, tai heille joille vasemmalle kääntyminen ja sen niksit ovat vieraampi elementti. Siitä huolimatta ei taso ole jäämässä heikoksi, sillä moni kokenut ovaalikettu on päättänyt ajaa pääsarjan Cupin ohella myös Trukkia. Noin niinkuin ohessa.

Perinteisemmän kilpa-autoilun ystäville puolestaan mannaa tarjoaa Trellet Formula Series. Ajokkina on vuoden 2016 eSM-sarjasta tuttu Formula Renault 2.0, ja ratoina nimenomaan tälle autolle soveltuvia baanoja. Kaudella ajetaan seitsemän kilpailua.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

Trellet Cup Series

Pitimet Truck Series

Trellet Formula Series

 

Myös Finnish Simracing United (FiSU) on vahvasti menossa mukana tänäkin syksynä. Assetto Corsan pelaajille onkin tarjolla herkkupala siivillä - Tatuus FA01. Ja kuten yllä, myös täällä on ratavalikoima varsin houkutteleva. Kausi alkaa 2. syyskuuta Red Bull Ringin henkeäsalpaavan kauniista maisemista, ja päättyy 9. joulukuuta suomalaisille rakkaaseen Suzukaan.

Kilpailupäivänä on sunnuntai, ja kalenterissa on sen verran väljää että se sopii kiireisemmällekin suharille. Kilpailut ovat tunnin mittaisia, ja mukaan mahtuu radasta riippuen 26-31 osanottajaa. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, tulee taso olemaan varsin kova. Eikä autokaan ole sieltä huonoimmasta päästä...

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Konsolit - Gran Turismo Sport (PS4)

 

 

Jo perinteeksi muodostuneet GTFR:n (Gran Turismo Finland Racers) syyssarjat tekevät paluun tänäkin vuonna. Konsolimiehet ovat kuitenkin ottaneet hieman ennakkoa muihin sarjoihin nähden, sillä Porsche Super Cup 2018 on polkaistu jo käyntiin viikko sitten!

Jos aikataulu tulee hieman äkkiä, niin ei hätää. Jälki-ilmoittautuminen on vielä mahdollista - ja jopa suotavaa. Sarja on melko tiivis, sillä luvassa on 10 osakilpailua 10 viikon sisään! Seuraava ajetaan huomenna 22. elokuuta, kilpailupäivän ollessa keskiviikko myös jatkossa. Radoista löytyy varmasti jokaiselle jotakin, mutta erityismaininnan ansaitsevat Mount Panorama (Bathurst) sekä legendaarinen Nürburgring Nordschleife. Nämä päivämäärät kannattaa ainakin merkata ylös, sillä luvassa on tiukat kapinat.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

 

 

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisempänä on luvassa hieman muita lyhyempi sarja. F.A.S.T ajattaa nimittäin kahdeksan kilpailun mittaisen sarjan, jossa pääsee itse kukin tutustumaan luojaansa. Meet your maker alkaa sunnuntaina 26. elokuuta Nürburgringin GP-radalta, ja jatkuu tiiviinä pakettina päättyen 21. lokakuuta.

Sarjan tulostaulukon pohjalta kutsutaan kuljettajia F.A.S.T.:n ”Meet your maker”-sarjan aikana järjestämiin Fin vs. Swe-ajoihin. Seitsemän sarjan ensimmäistä kuljettajaa saa kutsun Swe-ajoihin. Mikäli joku paikan saaneista kuljettajista ei ota paikkaa vastaan, paikkaa tarjotaan sarjan tulosten mukaisessa järjestyksessä seuraavalle.

Autoista ei puolestaan valinnanvaraa puutu. Sarja ajetaan kahdessa luokassa: ensimmäiset neljä kilpailua Gr.4 -autoilla ja loput Gr.3 -luokassa. Pääosin GT-laitteista koostuva kattaus sisältää mm. GT3-luokan tehohirmun Lamborghini Huracànin, Porsche 911 RSR:n, Dodge Viperin, sekä eksotiikkaa Ferrareista ja Aston Martineista aina Alfa Romeoihin asti. Krääh, johan tässä pelkkä ajatuskin pistää pumppuparan prakaamaan...

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Antoisia ajeluhetkiä itse kullekin!

 

P.S. Varikolla muuten kuiskitaan myös jostain rallicross-tyyppisistä meiningeistä. Lisätietoa on kuulemma luvassa lähipäivien aikana. Jäämme innolla odottelemaan...