Simumakasiinin esittelyssä karsintasarjan voittaja, eSM-finalisti Kimmo Suominen

1.8.2018 klo 10.00 - Simumakasiini

Vuoden 2018 eSM-karsintasarja oli paitsi kovatasoisempi kuin koskaan, myös erittäin tapahtumarikas. Kilvanajo oli tiukkaa, eikä hurjilta mittelöiltä vältytty siellä kuumimmassakaan kärjessä. Mukana oli niin mestarismiehiä edellisvuosilta kuin monia nuoria haastajiakin, jotka kaikki taistelivat paikasta Messukeskuksen kirkkaissa val- pimennetyssä hallissa. Viiden kilpailun jälkeen, savuverhon hälvettyä, esiin astui takavuosilta tuttu nimi: Kimmo Suominen.

 

#333 Kimmo Suominen

 

 

Syntynyt 17.07.1990
Kotipaikka: Turku
Aloittanut: 2009
iRating (10.7.): 7467
Karsintasarjan 1.

Kimmo Suominen valittiin kesäkuussa Simumakasiinin Kuukauden Kuljettajaksi, ja samalla käytiin turkulaisen uraa läpi melkoisen kokonaisvaltaisesti. Muutoksia ei kuukauden aikana ole juurikaan tapahtunut, joten toiston välttämiseksi (ja meidän kaikkien ajan säästämiseksi) lieneekin fiksuinta käyttää kyseistä tekstiä tässäkin yhteydessä. Mikäli joku sen silloin missasi.

Triviakysymys: Monta pistettä Kimmo Suomisella oli FiSRA:n järjestämistä sarjoista ennen vuotta 2018?

Vastaus: 0.

Silti kyseessä on kiistämättä eräs kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisista iRacing-kuljettajista. Hämmentävää, eikö?

Tilastot kertovat harvoin koko totuuden. Voittojen määrät ovat suhteessa kilpailijoiden tasoon, mestaruudet puolestaan merkitsevät huomattavasti vähemmän mikäli sarja on käytännössä kuollut. Numeroita ei missään nimessä tule lukea kuin piru raamattua.

Tapauksessa Suominen on lukumäärillä kuitenkin tukenaan myös lukuisia tarinoita sekä vakuutteluja turkulaisen erinomaisuudesta.

iRacingin virallisten sarjojen puolella on kuljettaja Kimmo Suominen startannut 1451 kilpailuun. Hän on voittanut niistä 53.34%. Siis 774 kappaletta. Eli yli puolet.

Trellet.netin sarjoihin Kimmo on osallistunut 4 kertaa, joista kaksi voidaan laskea kokonaisiksi - S3 Radical sekä S7 McLaren MP4-12C. Sijoitukset? Radicalilla toinen, McLarenilla mestari.

 

Näistä syistä Kimmon uusi tuleminen ja CoRe SimRacingin riveihin siirtyminen aiheuttivat lievää levottomuutta muiden kuljettajien keskuudessa. Kimmo oli toki ajellut silloin tällöin yksittäisiä kilpailuita, ja osoittanut olevansa edelleen kovan tason kuljettaja. Vanhat tiesivät mitä odottaa, jos Pi- Kimbe päätyy täyden kauden ajamaan. Uudet, no, he oppivat viimeistään toisen kilpailun jälkeen.

Loppuviimein tuli vuoden 2018 eSM-karsintasarjasta vanhan ja uuden kohtaaminen. Ei ehkä iän puolesta, enemmän kokemuksen. Ja taustan. Kimmo Suominen kuuluu niihin kuljettajiin, jotka ovat jo vuosia olleet levittämässä totta ja tarua suomalaisista simukuljettajista ympäri virtuaalisten taistelutannerten. Ei sanoilla, teoilla. Tähän porukkaan voidaan laskea mukaan myös mm. Aleksi Elomaa, Riku Alatalo, sekä Antti Pihlaja.

Uusia edustivat etunenässä Santeri Kekkonen, Matti Kaidesoja, sekä Joni Takanen. Mutta myös monet muut. Suurin osa finalisteista lukeutuu niihin, jotka ovat nousseet huipulle vuonna 2015 tai sen jälkeen. Eli uuteen, FiSRA-ajan sukupolveen. Ja mitä enemmän kuljettajia, sitä kovempi taso.

Vuonna 2018 taso on kovempi kuin koskaan. Se näkyi jo karsinnoissa. Selkeää ennakkosuosikkia finaaliin ei ole. Kimmo Suominen kuitenkin voitti karsintasarjan, sarjan josta ei tähtiloistoa puuttunut. Ja ennen kaikkea, Kimmo Suominen on tullut takaisin - ehkä vahvempana kuin koskaan.

Ja se, jos joku, on pelottava ajatus.