Sim Racing eSM -karsintasarja alkaa sunnuntaina 28. huhtikuuta

27.4.2019 klo 14.00 - Tommi Hahka

 

Karsintasarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Nürburgringin GP-radalla. Kilpailu striimataan suorana klo 17:30 alkaen osoitteessa https://www.twitch.tv/fsrc.

Kuljettajat ovat jo ajaneet aika-ajoja pitkin viikkoa, ja kirjoitushetkellä tulosliuskan kärjessä on SET Esportsia edustava vuoden 2017 Suomen mestari Joni Heikkinen. Aika-ajon 20 parasta pääsevät suoraan finaalilähtöön, ja loput 12 paikkaa jaetaan sunnuntaina klo 15 ajettavien karsintaerien perusteella. Kamppailu viimeisestä suorasta finaalipaikasta käy kuumana, sillä sijat 20-24 mahtuvat vaivaisen 0,103 sekunnin sisään. Aika-ajo päättyy kisaa edeltävänä lauantaina klo 18. Aika-ajotulokset näkyvät kokonaisuudessaan täällä.

Sim Racing eSM-sarjan järjestää FiSRA ja sillä on SEUL:in eSM-arvo ja AKK:n autourheilun SM-arvo. Sarjaa sponsoroivat Webasto, Decens, Foracer ja Jimm's. Karsintasarjassa ajetaan kevään aikana 5 osakilpailua, ja sen päätteeksi 19 parasta saavat kutsun hallitsevan Suomen mestarin Matti Kaidesojan seuraksi myöhemmin kesällä ajettavaan livefinaaliin, jossa palkintopooli on vähintään 3000 euroa. Finaalitapahtuman voittaja on sim racingin Suomen mestari.