Puheenjohtajan jouluterveiset

24.12.2018 klo 12.10 - Eero Forsblom

fisra

 

Arvoisat sim racing -harrastajat,

 

Kulunut vuosi on mennyt todella nopeasti ja sim racingissä ja sen ympärillä on tapahtunut taas merkittävää kehitystä.

Uusia pelejä ei varsinaisesti ole julkaistu, mutta jo olemassa olevissa on keskitytty entisen parantamiseen. Assetto Corsa Competizionelta odotettiin paljon ja ensi kevään aikana nähdään mihin suuntaan kilpaileminen sen ympärillä kehittyy. iRacing sai kauan odotetun vuorokaudenajan vaihtumisen ja päästiin ajamaan ensimmäinen kunnollinen rallicross-kausi.

 

Pelejä mielenkiintoisemmaksi nousikin itse sim racing ja sen ympärille hiljalleen kehittyvä esports-skene. Simulaattorit ovat nousseet entistä merkittävämpään asemaan moottoriurheilun rinnalla ja perinteiset moottoriurheilun toimijat ovat osoittaneet halunsa toimia myös sim racingin parissa. F1 Esports -sarjassa nähtiin peräti 3 suomalaista ja isompia kilpailuja ja turnauksia ajettiin lähes jokaisella simulaattorilla. Vuonna 2019 tullaan näkemään entistä isompia turnauksia ja suurempia rahapalkintoja. Toivon, että suomalaisväriä nähdään kovatasoisimmissa sarjoissa entiseen tapaan. #Finnvasion on jo enemmänkin sääntö kuin poikkeus ja kovatasoisia kuljettajia on joka alustalle.

 

Mutta miten uusi harrastaja pääsee sisälle näin vaativaan harrastukseen? Uusille kuljettajille löytyy vinkkejä alustasta riippumatta FiSRA:n Discord palvelimelta:

https://discord.is/fisra

Tai vaikkapa Trellet.net:n, FiSU:n, GTFR tai FAST parista:
Trellet.net https://trellet.net/ 
FiSU
https://discord.gg/8r7kyHw 
GTFR https://discordapp.com/invite/4sb7SJz
FAST https://www.facebook.com/groups/634204530054503/

 

2018 oli myös FiSRA:n kannalta mielenkiintoinen vuosi. Vuosi avattiin Decens 24h -kilpailulla ja AM-talvisarjalla, eSM-kausi lähti rytinällä käyntiin ja Interlagosin karsintaan osallistui 64 kuljettajaa. Simracing.fi-sivustolle saatiin muita sarjoja eSM-sarjojen rinnalle ja näkyvyyttä muillekin peleille kuin iRacingille. Yhdistys sai muutaman uuden yhteistyökumppanin ja finaaleista saatiin tehtyä taas aavistuksen edellisvuotta parempi lähetys.

Vuoden 2018 suomenmestariksi kruunattiin Matti Kaidesoja kärkikolmikon ylittäessä maaliviivan alle sekunnin erolla jännittävän taistelun jälkeen.
https://www.twitch.tv/fsrc/clip/SmokyViscousGrasshopperCclamChamp

eSM-voittajien lisäksi palkittiin KARS-rallisarjassa dominoinut Riku Martikainen. Martikaisen ajotapahtuma tullaan järjestämään 2019 aikana ja siitä kirjoitetaan vielä myöhemmin lisää.

 

2019 tulee olemaan suomalaiselle sim racingille merkittävä vuosi ja yhdistyksenä meillä on edessä suuria mahdollisuuksia. Vuosi aloitetaan taas 24 tunnin kilpailun parissa, Rengas Turku 24h otti tapahtumana useamman harppauksen eteenpäin ja tällä kertaa kilpailu ajetaan Salossa Astrum-keskuksessa. Kilpailusta voit lukea lisää:

https://www.facebook.com/RT24H/

eSM-sarjan suhteen tullaan tekemään pieniä muutoksia, mutta FiSRA:n tavoitteena on edistää lajia ja eSM järjestetään kuljettajalähtöisesti myös tulevaisuudessa.

 

Yhdistyksen toiminnassa on aina myös kehitettävää. 2019 pyrimme parantamaan yhteistyötä ja keskustelukanavia yhteistyökumppaneiden suuntaan ja kehittämään yhdistyksen tapahtumatoimintaa. Myös sivustoja yritetään parhaillaan päivittää parempaan suuntaan. Aktiivisille jäsenille ja yhdistystoiminnasta kiinnostuneille on aina tilaa.

Nyt jos koskaan on aika tehdä rohkeasti sitä omaa juttua, puhukaa sim racingistä, jakakaa omia tuotoksia ja näyttäkää kyntenne. Koko maailma katsoo.

 

Hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta.Ps. Erityiskiitos kaikille sim racingissä mukana olleille vuonna 2018. Lajin kehitystä voi kiittää pitkälti teistä, olit sitten kuljettaja, katsoja tai järjestäjä.