Legendsit päästetään irti Urbanlaneilla 27.12!

20.12.2015 klo 13.00 - Ossian Puhakka

SM-sarja on ohi, ja mestari kruunattu. Lumi peittää maan kauttaaltaan, ja moottorit sammuvat. Kuljettajat käyvät talvilevolle, kun kumikäryn ja rälläilyn korvaa kinkku ja risotto. On odotuksen aika.

Ainakin viikon.

Ensi viikonloppuna nimittäin pärähtää jälleen! Finnish Sim Racing Association ja Trellet.net järjestävät yhteistyössä huikean spektaakkelin, nimittäin suoran simracing-tapahtuman Kokkolan Urbanlaneilta! Luvassa on jouluruuat sulattavaa ja kuusenoksat karistavaa mättöä, ja mukana menossa on lukuisia eturivin simukuskeja. 

 

Grafiikka by Sebastian Lindqvist

 

Urbanlan Winter 2015 Legends Cup - Mikä, missä, miten?

Kuten tarkkanäköisimmät lukijat saattoivat jo päätellä, on autona Legends '34 Coupe. Menopeli on hyvin samanlainen siihen Legendsiin, millä väännetään Ahvenistoa ja Botniaringiä ympäri Suomen suvessa, eli kalusto on omiaan illanmittaiseen välienselvittelyyn. Ratoina puolestaan toimii kavalkaadi iRacingin tarkkaan valittua ja kovaan koluttua parhaimmistoa.

Illan aloittaa se aito ja oikea Legends-lenkki, nimittäin Lime Rock Park. Radan nopeat ja kaltevat mutkat sekä vuoristoratamaiset korkeuserot ovat haaste jokaiselle kuljettajalle. Erityisesti nelosmutkan nyppylä, jossa auto kevenee roimasti, on rallitermistöä lainaten varsinainen "kaatopaikka". Kierrosajat tulevat asettumaan sinne vajaan minuutin pintaan, joten mistään karhunkierroksesta ei ole kyse. Paikka on myös hyvin tuttu kuskeille, joten kotikenttäetua tuskin on kellään. Luvassa voi olla suuriakin yllätyksiä.

Tästä menoa jatketaan Phoenixin aavikolla. Hetkinen, Phoenixissä? Eikös se ole ovaali? On, mutta näyttämönä ei sentään toimi puolitoistamailinen, vaan nyt käytetään radan sisälenkkiä. Tiukkoja mutkia, ja ovaalilenkillä huikeita nopeuksia. Tähän auto, jossa on lyhyt akseliväli ja kiikkerä ajotuntuma, ja luvassa on herkullisia hetkiä.

Saharasta jatketaan huipulle, vuorossa Summit Point. Rata on joka kuskille tuttu erinäisistä sarjoista, mutta Legendsillä siellä on harvemmin ajettu. Summit Point tarjoaa uniikin haasteen, ja vaikka rata on luonteeltaan hyvin samanlainen kuin Lime Rock, on se hieman pidempi. Mukaan mahtuu muutama tiukempikin mutka, ja varsinkin radan ensimmäinen mutka ja sitä seuraava "kolmosmutka" tulevat olemaan näyttämönä monille ohituksille ja kiperille tilanteille. 

Jenkeistä matkataan Japaniin, ja samalla illan finaaliin. Ja mitkä puitteet sille onkaan saatu! Okayaman rata tunnetaan paremmin nimellä Aida, ja se oli näyttämönä vuosien 1994 ja 1995 Tyynenmeren GP:lle - ei siis mikään turha paikka. Se on päivän pisin rata, ja finaali (kuten muutkin kilpailut) ovat vartin - siis 15 minuutin - mittaisia. Ensimmäiset sektorit ovat nopeita, ja tulee olemaan mielenkiintoista seurata, miten Legendsit pärjäävät alun nopeissa ja pitkissä mutkissa. Sitten tullaan kallistettuun neulansilmään, jota seuraa pitkä takasuora. Siinä haetaan vauhdit, ja ohitse pääsee radan tiukimpaan neulansilmään - jos kantti riittää. Sitten tiukka ja tekninen lopun syherö, jossa tuplavasuri johtaa neulansilmiin ja viimeiseen, nopeaan tuplaoikeaan, joka tiukkenee ennen pääsuoraa. 

Kuka selvittää haasteen parhaiten? Kenestä kruunataan illan juhlakalu? Tämä kaikki, ja paljon muuta simuiluun liittyvää viikon päästä, sunnuntaina 27.12! Ensimmäinen kilpailu polkaistaan käyntiin mitä parhaimpaan katseluaikaan, kello 17:30! Suorana Kokkolan Urbanlaneilla sekä netissä tavan mukaan FSRC:n Twitch-kanavalla. Liity seuraan!

 

Kilpailuohjelma

Lähtöaika Rata Kilpailun kesto
17:30 Lime Rock Park 15 minuuttia
18:15 Phoenix International Raceway: Road Course 15 minuuttia
19:00 Summit Point Raceway 15 minuuttia
19:45 Okayama International Circuit 15 minuuttia

 

Kiinnostaako osallistua? Ei huolta, sillä kilpailuun ilmottautuminen on auki 26.12 klo 12:00 asti ja se löytyy tästä napsauttamalla. Varaa paikkasi talven legendaarisimmassa simutapahtumassa!

 

Urbanlaneilla tapahtuu - simuilu vahvasti esillä

Vaikka Legends Cup on ehdottomasti simuilun osalta päätapahtuma ja kerma kakun päällä, on simukansalle ja autofriikeille paljon muutakin koettavaa ja koeteltavaa.

Nelipäiväinen tapahtuma alkaa sunnuntaina 27.12, jolloin Legends Cupin jälkeen on mahdollisuus ajaa iRacing Hot lap challengen vapaita harjoituksia. Ajoaikaa on 3 tuntia, kello 21-24, ja se jatkuu heti maanantaina kello 10-17. Sen jälkeen on vuorossa itse Hot lap challenge -tapahtuma, jossa ajetaan 4 kierrosta, joista paras lasketaan tuloksiin. Kuka on nopein? Ketä selättää haasteen parhaiten? Onko sinusta peittoamaan MM-sarjan kuljettaja Olli Pahkala

Tämän jälkeen tiistaina vaihdetaan kliiniset kilparadat sorateiden surinaan. Dirt Rally Challengessä selvitetään ajotaidot hieman liukkaammassa kelissä. Kahva edellä mennään kovaa, ja mukana on ratapuolen eksperttejä sekä tietenkin muutama rallisimujen puolella vahvasti kunnostautunut rattimies. Vapaat harjoitukset ajetaan tiistaina 29.12 kello 10-17, jonka jälkeen 17-23 on vuorossa Dirt Rally Challengen päätapahtuma. Testaa taitosi, löydä rajasi!

Ja jos kilpaileminen ei kiinnosta, tai olet juuri vastakin löytänyt tämän jalon harrastuksen, on keskiviikkona 30.12 vielä mahdollisuus kokeilla simuilua vapaasti kello 9-14. Opetustakin on varmasti tarjolla ihan hihasta nykäisemällä, sillä rigien luona pyörii ajajaa monimuotoista.

Tervetuloa menoon mukaan Kokkolan Urbanlan Wintereille 27-30.12! Konepaikkoja on vielä jäljellä, joten vielä voit varata omasi!