Lamminsivu jälleen voittoon Daytonassa

23.11.2019 klo 19.41 - Tommi Hahka

FiSRA:n järjestämän Digital Rallicross SM -karsintasarjan toinen osakilpailu ajettiin Daytonan rallycross-radan long-versiolla. Positive Simracingin Ilari Lamminsivu jatkoi vahvaa suorittamistaan ottaen karsintasarjan toisen osakilpailuvoittonsa. Podiumin täydensivät Logitech G Altus Esportsin Tuomas Tähtelä ja Black Star Racingin Miika Haapanen.

Aika-ajossa Lamminsivu piti avausosakilpailun tapaan nopeinta vauhtia päihittäen tallikaverinsa Jonne Ollikaisen 0,144 sekunnilla. Tähtelä ja Joona Karimaa ottivat myös paalupaikan alkueriinsä.

Alkuerät eivät kärkikuljettajien suhteen tuoneet muutosta lähtöjärjestykseen. Lamminsivu, Ollikainen ja Tähtelä ajoivat erissään selkeisiin voittoihin. Neljännessä alkuerässä Karimaa joutui taistelemaan erävoitosta kovasti Joni Takasen kanssa, mutta onnistui kuitenkin ylittämään maaliviivan ensimmäisenä.

Ensimmäisessä keräilyerässä Haapanen ajoi erävoittoon. Takanen oli ajamassa hänen perässään helpohkosti finaaliin, mutta teki ajovirheen ja spinnasi toiseksi viimeisellä kierroksella. Eroa taaksepäin oli kuitenkin kertynyt niin paljon, että hän ehti juuri ja juuri säilyttämään kakkossijansa ja varmistamaan paikan finaalilähtöön.

Toisessa keräilyerässä tapahtui joukkokolari heti lähdössä, minkä seurauksena paalupaikalta lähtenyt Jarno Sippola menetti useita sijoja ja Jonne Heikkinen pääsi livahtamaan kärkipaikalle ja lopulta erävoittoon. Aleksi Heikkinen nousi kakkossijalle ja finaalilähtöön ohittamalla Ari Härön toiseksi viimeisellä kierroksella.

Kolmannessa keräilyerässä kolmannesta ruudusta lähtenyt Jarno Leskinen otti erinomaisen lähdön ja siirtyi kärkeen ajaen myös erävoittoon. Paalupaikalta lähtenyt Teemu Toikka menetti pari sijaa, mutta onnistui nousemaan Timi Laineen ohi kakkossijalle jättämällä jokerilenkkinsä toiseksi viimeiselle kierrokselle.

Finaalilähdössä Haapanen sai viidennestä ruudusta erinomaisen lähdön ja nousi ensimmäisen mutkan jälkeen toiseksi. Lamminsivu säilytti lähdössä kärkipaikkansa, mutta ei käyttänyt jokerilenkkiään heti alussa, joten kärkikaksikko oli ensimmäisen kierroksen jälkeen Haapanen-Ollikainen. Lamminsivu ajoi kuitenkin jokerilenkille neljännellä kierroksella ja nousi takaisin kärkipaikalle pitäen sen loppuun asti. Voittomarginaaliksi jäi loppujen lopuksi 1,2 sekuntia. Tähtelä ajoi koko lähdön kärkikolmikon takana neljäntenä pitäen hyvää vauhtia ja säästäen jokeriaan ohitusyritystä varten. Viimeisellä kierroksella Tähtelä käyttikin jokerinsa ja onnistui ohittamaan sekä Ollikaisen että Haapasen ollen maaliviivalla pienen kylkikontaktin avittamana vaivaiset 75 tuhannesosaa ennen Haapasta. Ollikainen oli lopulta neljäs ja Jonne Heikkinen viides.

Karsintasarjan kokonaispisteissä Lamminsivu johtaa 36 pisteellä ja varmisti jo Phoenixin osakilpailuvoitolla paikkansa helmikuun SM-finaaliin. Haapanen on toisena 25 pisteellä ja Tähtelä kolmantena 24 pisteellä. Heidän takanaan tilanne on täysin auki, sillä 10 kuljettajalla on 8-15 pistettä. SM-finaaliin pääsee karsintasarjasta 8 kuljettajaa.

Digital Rallicross SM -karsintasarjan päätösosakilpailu ajetaan ensi viikon lauantaina 30.11. Atlantan radalla. Sarjalla on AKK:n virallinen virtuaalisen autourheilun SM-arvo, ja SM-finaali ajetaan tammi-helmikuun vaihteessa livetapahtumana Joensuussa osana SM-viikkoja. Yle näyttää kilpailun kanavillaan.