Kuljettajapalkinnot vuodelle 2019 jaettu

22.8.2019 klo 18.00 - Tommi Hahka

FiSRA:n hallitus on valinnut tämän vuoden Sim Racing eSM -sarjan kuljettajapalkintojen voittajat. Molemmat palkinnot ovat 30 iRacing-dollaria.

 

Vuoden läpimurto
Palkinto annetaan kuljettajalle, joka on suorittanut eSM-kaudella selvästi ennakko-odotuksia paremmin ja todistanut pystyvänsä ajamaan korkealla tasolla kilpaa muiden Suomen kärkikuljettajien kanssa.

Voittaja: Valtteri Alander, Vendaval Simracing

Alander oli jo viime vuonna mukana eSM-finaalissa, mutta hän nousi tällä kaudella toden teolla kärkitaisteluun. Voitti karsintasarjan selvällä erolla ottaen kolme osakilpailuvoittoa. Finaalissa kolarit veivät mahdollisuudet hyvään tulokseen, mutta Alander osoitti sielläkin olevansa vauhdiltaan podium-tasoa.

Kunniamaininta: Jarno Sippola, Matias Vitikainen

 


Fair Play -kuljettaja
Palkinto annetaan kuljettajalle, joka on kauden aikana osoittanut poikkeuksellisen hyvää urheiluhenkeä, kanssakilpailijoiden kunnioitusta sekä avuliasta ja kannustavaa asennetta radalla ja sen ulkopuolella.

Voittaja: Riku Alatalo, Glacier Racing

Alatalo ajoi koko kauden hyvällä racecraftilla kanssakilpailijoita kunnioittaen. Hän ei ottanut yhtään rangaistusta koko kaudella ja suhtautui kypsästi vastoinkäymisiin Nürburgringillä ja Suzukassa. Sarjan Discord-kanavalla Alatalo oli koko kauden aktiivinen jakaen välillä vinkkejä muille kuljettajille.

Kunniamaininta: Teemu Valkeejärvi, Jonne Heikkinen