KARS tekee paluun juurilleen - KARS Rally Cup 2023 alkaa 29. syyskuuta!

31.8.2023 klo 18.37 - Ossian Puhakka

Rallihirmut, tuplahuomio! Tänä syksynä ajetaan taas Richard Burns Rallyä, tällä kertaa KARS Rally Cupin muodossa. Viisi osakilpailua käsittävä sarja alkaa 29. syyskuuta ja noudattelee pitkälti viime vuonna AKK Digital Ralli Cupista tutuksi tullutta kaavaa. Viisi osakilpailua, joista jokainen on yhden viikonlopun mittainen. Luvassa on paitsi mahdollisuus testata taitojaan maamme parhaita virtuaalirallipolkujen taitajia vastaan, myös liuta hienoja uudistuksia! Niistä ja sarjasta itsessään lisää alempana.

 

 

Viisi huimaa rallia, viisi hienoa yhteistyökumppania

Uutuutena tänä vuonna on rallikohtaiset yhteistyökumppanit - Foracer, Imprimo, Amistech Games, Blacksnow Racing, ja Akaan Keilahalli. Jokaisella heistä on oma nimikkorallinsa, jonka yhteydessä he kertovat lisää myös omasta toiminnastaan.

Yhteistyökumppanit eivät ole kuitenkaan ainoa seikka minkä osalta sarja on muuttunut. Osallistujien palautetta on kuunneltu ja se on otettu huomioon tiekirjoja suunniteltaessa. Kaikkia salaisuuksia emme tietenkään voi vielä paljastaa, mutta lähtökohta oli tehdä lajista helpommin lähestyttävä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö mukana olisi haastetta ja kiperiä kurvia riittämiin.

Kausi alkaa siis 29.9. Foracer-Rallin merkeissä. Liikaa emme voi tiekirjasta paljastaa, mutta alustana on asvaltti ja vauhti tulee olemaan kova. Huhut kertovat, että sarjan pääjärjestäjä Joni Heikkinen olisi hiljattain nähty Välimeren rannikolla, joskaan rantalomasta tuskin oli kysymys...

 

Uudet tuulet

Yksi merkittävä muutos edellisvuoteen on käytettävä kalusto. R5 on hieno luokka ja syystäkin erittäin suosittu, mutta kuskipalautteen ja sarjatyöryhmän valinta kohdistui tämän vuoden osalta Rally3-luokan nelivetoiseen Ford Fiestaan. Auto on helposti lähestyttävä, mutta 215-hevosvoimaisena myös riittävän tehokas tekemään mutkista mutkia. Ennen kaikkea se on todella mukava ajettava menettämättä kuitenkaan mielenkiintoaan. Ja jos auto ei itsessään vielä riitä rallikärpäsen puraisuun, niin odottakaapas vain niitä tiekirjoja!

Myös mestaruuskamppailu on saanut aimo tukun uudistuksia. Pisteitä jaetaan entistä useammalle, ja uutuutena tänä vuonna on Yleisen lisäksi ajettavat Junior- ja Masters-sarjat. Junioreihin kelpuutetaan sarjan alkaessa (29.9) alle 18-vuotiaat hurjat, Mastersiin puolestaan sarjan alkaessa 50 vuotta täyttäneet konkarit. Masters- ja Junioriluokkien kuljettajat ovat mukana myös yleiskilpailussa.

Talleille on myös oma mestaruutensa. Tiimit ilmoittavat kauden alussa kolme kuljettajaa, joista kaksi parasta saalistavat poppoolleen pongoja. Kannattaakin siis kerätä hyvä nippu kasaan, kuka tietää mihin se vielä johtaakaan!

 

Mikä Richard Burns Rally?

Vuonna 2004 julkaistu, brittiläisen Warthog Gamesin kehittämä rallisimulaattori oli jo syntyessään aikaansa edellä. Se nousi nopeasti kulttimaineeseen kovan luokan virtuaalisuhareiden keskuudessa, ja onpa pelin parissa päristelleet tosielämän ammattilaisista mm. Esapekka Lappi ja Teemu Suninen - viimemainittu jopa FiSRA:n sarjoissa asti!

Simulaattoria on kehitetty ja modattu ahkerasti jo vuosien ajan, eikä loppua ole näkyvissä. Voidaankin sanoa käsi sydämellä, että Richard Burns Rally on suositumpi kuin koskaan ennen! Kansainvälisissä sarjoissa on tuhansia osanottajia, ja pienemmätkin rallit keräävät helposti satoja toiveikkaita lähtöviivalle. Nettipelaaminen vaatii online-lisäosan, ja niistä suosituin sekä nykyaikaisin on RallySimFans eli RSF-plugin. Huom: Simulaattori ja sen online-lisäosat ovat maksuttomia!

Asennusohjeet tulevat sarjajärjestäjän Discord-kanavalle, kutsulinkki löytyy sarjan säännöistä.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisohjeet sarjaan löytyy sarjan säännöistä. Sarjan ilmoittautumismaksuksi on asetettu 5€, ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.