KARS Simucube Endurance Series on täällä!

13.10.2021 klo 19.40 - Joni HeikkinenSuomalainen simukansa on kysellyt aina tasaisin väliajoin kotimaisen endurance-sarjan perään. Nyt sellaista on tarjolla!

KARS Simucube Endurance Series tuo suomalaisille kuljettajille mahdollisuuden kilpailla toisiaan vastaan oikein pitkän kaavan mukaan ja selvittää, kenen ajotyyli lopulta kohtelee kilpa-auton renkaita hellimmin. Valitaanko tiimin ykkösautoon se kaveri, joka takoo kovimpia aika-ajoaikoja vai se, kenellä riittää bensaa vielä yhdelle extrakierrokselle per stintti?

GT3-autoilla kilpailtavassa sarjassa ajetaan viisi osakilpailua legendaarisilla moottoriradoilla. Sarja käynnistyy marraskuun lopussa Japanin Suzukasta ja huipentuu maaliskuussa Itävallan Spielbergiin. Sarjan järjestävät yhteistyössä KARS ja Finnish Sim Racing Association.

Endurancekisojen hengen mukaisesti sarjassa ajetaan 2-3 hengen tiimeissä. Osakilpailuissa on pakko käyttää ainakin kahta kuljettajaa, eli yksin ajaminen ei ole sallittua. Mukaan sarjaan pääsee 40 ensimmäisenä ilmoittautunutta tiimiä.

Koska kyseessä on oikea kilpasarja, on menestyjille tarjolla myös palkintoja. Palkintosummat tarkentuvat vielä ennen sarjan alkua. Palkintoja on osaltaan mahdollistamassa myös sarjan pääyhteistyökumppani Granite Devices, jonka Tampereella suunnitellut Simucube-ratit ovat varmasti tuttuja kaikille lajiin vihkiytyneille. Kestävyyssarjassa menestyminen ei Simucube-kuskeilla ole ainakaan laitteista kiinni!

Jokaisesta osakilpailusta nähdään myös suomeksi selostettu suora lähetys osoitteessa twitch.tv/simracingfi. Fanikatsomoa kannattaa siis alkaa jo kokoamaan!

Sarjan osallistumismaksu on 60 euroa. Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoa sarjasta sarjan sääntösivulla kars.fi sivustolla.