Henri Pihlajikko PRCF Esports Talvisarjan voittoon!

11.3.2022 klo 19.34 - Ossian Puhakka

Monza. Vauhdin temppeli. Paikka, jossa perinteisesti on ollut mestaruus jos ei katkolla, niin ainakin hyvin lähellä ratkaisuaan. Sitä se oli myös Porsche Racing Club Finland Esports -sarjassa, jossa kandidaatteja oli peräti viisi kappaletta!

Aika-ajoissa näytti Christer Andersson samaa vauhtia, mitä jo aikaisemmissa kilpailussa ollaan nähty. Voitto on tullut kotiin toistaiseksi jokaisesta sprinttikilpailusta, ja nytkin näytti Mäntsälän mies olevan hyvässä tahdissa. Toiseen ruutuun ajoi Miika Haapanen ennen Henri Pihlajikkoa ja Aatu Hakalehtoa. Mestaruuskandidaateista Tuomas Pöntinen oli ainut, joka ei kärkiviisikkoon ja täten lisäpisteille yltänyt.

Itse kilpailussa nähtiin kuitenkin jotain uutta ja erikoista! Andersson lähti kyllä heti alusta karkuun, mutta rupesi kilpailun edetessä taktikoimaan. Hän tarvitsisi hyvät pisteet nimenomaan päälähdöstä, sprinteillähän ei juuri merkitystä olisi. Näin mies tiputtautui tasaisesti kilpailun edetessä, sillä 7. maaliin tulluthan saa päälähtöön paalun. Kärkipaikan peri Miika Haapanen, joka pitikin sitä hallussaan pitkään. Taisteluita oli kuitenkin ympäri rataa - tylsiä hetkiä ei Monzan kilpailussa nähty.

Sillä välin kun Anderssonin taktiikat herättivät keskustelua, oli Aatu Hakalehto ajanut kaikessa hiljaisuudessa kärkimies Haapasen kiinni. Kahdeksannen ja samalla viimeisen kierroksen alkaessa eroa oli alle puoli sekuntia, eikä yritys jäisi ainakaan radan suomista ohituspaikoista kiinni. Lopulta Hakalehto heittikin autonsa vierelle ennen viimeistä Parabolica-mutkaa, hakien sisäpuolelle. Haapanen piti ulkolinjan, ja kaverit tulivat aivan rinta rinnan kohti ruutulippua. Silmällä ei eroa miesten välille saatu, mutta tuloslasku antoi nopeasti vastauksen kärkikaksikon järjestyksestä. Voiton vei Aatu Hakalehto, eroa Haapaseen 0,006 sekuntia! Kolmossijan sprintissä vei hyvin läpi joukon noussut Tuomas Pöntinen.

 

Kakkos- ja samalla päälähtöön lähdettiin jännittävistä asetelmista. Pistetilanteessa olisi mestaruus menossa Hakalehdolla, mutta eroa Pihlajikkoon oli vain 4 pistettä. Kun vielä muistetaan että Haapasella jäi yksi kilpailu kokonaan välistä, oli hänellä oikeastaan kaikkein eniten kirittävää. Sitten on vielä Christer Andersson, joka uhrasi sprinttikilpailun täysin saadakseen päälähtöön paalun.

Chrisu hyödynsikin paikkansa loistavasti, sillä hän lähti heti alussa painamaan muulta porukalta karkuun. Peräänsä hän sai Henri Pihlajikon, mutta muut olivat jääneet. Pihlajikkohan oli itsekin mestaruuskamppailussa mukana, joten hän ei varmasti luovuttaisi helpolla. Renkaathan ovat olleet koko kauden kysymysmerkki nimenomaan päälähdössä, joten imuissa istuessa ja omia nakkeja säästellessä voisi Pihlajikko vielä yllättää. Muut kandidaatit olivatkin sitten jääneet runsaasti: Hakalehto, Pöntinen, ja Haapanen tulivat kyllä seuraavina, mutta matkaa kärkeen oli jo reippaat kuusi sekuntia.

Lisää draamaa saatiin muutamaa kierrosta ennen maalia, kun Tuomas Pöntinen painoi Parabolicassa Miika Haapasen vierelle. Vihkoonhan se meni, ja kumpikin kuljettaja pyörähti ulos. Näin heidän mestaruusmahdollisuutensa menivät sen sileän tien. Siitä puolestaan kiitti Jarmo Leivo, joka nousi neljänneksi. Myös Henri Nakari ajoi erinomaista kilpailua, ja löysi itsensä viidenneltä sijalta.

Viimeinen kierros, ja kamppailu kärjessä jäi jälleen viimeiseen mutkaan. Mestaruus oli katkolla. Pihlajikko jätti jarrutuksen myöhään, mutta voi! Autot osuivat yhteen, Andersson pyörähti ulos, ja näin Henri Pihlajikko matkasi voittoon. Uusinnasta nähtiin nopeasti, että kyseessä oli kilpailutilanne - kumpikaan ei antanut tuumaakaan periksi, joten lopputulos oli odotettavissa. Voiton lisäksi Pihlajikko myös varmisti mestaruutensa, toiseksi Monzassa ajoi Andersson ja kolmanneksi ylsi Aatu Hakalehto. Leivo siis neljäs, ja Nakari viides.

Pihlajikko ajoi tasaisen kauden läpi ilman sen suurempia ongelmia, ja myös pongoja kertyi kiitettävästi. 299 on erinomainen saldo, kuusi enemmän kuin Hakalehdon 293. Alustavan pistetilanteen mukaan Andersson oli kaudella kolmas, Haapanen neljäs, ja Tuomas Pöntinen viides. Lopputulos jää kuitenkin tuomariston käsittelyyn, sille ero Pihlajikon ja Anderssonin välillä oli lopulta 8 pistettä. Jos Henri menettää voittonsa, on Christer Andersson lopulta kukkulan kuningas. Vielä saadaan siis hetki jännittää...

 

 

Kuvat: Iku Merikalla/FiSRA