FiSRA lanseeraa kaikkien aikojen rallisarjan!

28.2.2018 klo 20.31 - Joni Heikkinen

FiSRA:n nettisivujen FAQ-osiossa on jo ties kuinka kauan lupailtu tulevaisuudessa tulevaksi rallicrossin sekä rallin simupuolen SM-sarjoja. Legendaarista Kuukausirallit-sarjaa ajettiin ”sillä ainoalla oikealla rallisimulaattorilla” eli Richard Burns Rallylla talvikaudella 2016-17, mutta sen jälkeen on rallirintamalla ollut hiljaisempaa. Nyt pitkä odotus on kuitenkin tullut päätökseensä.

 

SM-sarjaa ei ole vieläkään luvassa, vaan jotain vielä parempaa: Kaikkien aikojen rallisarja. Kavereiden kesken Projekt KARS tai ihan vain simppelisti KARS. Sarja, jossa ratkaistaan kaikkien aikojen rallisimulaattorilla Suomen kovin vetomies. KARSissa ratkotaan R5-kalustolla suomalaisten virtuaalirallikuljettajien keskinäinen paremmuus.

Osallistumiseen ei tarvita kuin Richard Burns Rally ja siihen asennettava RBRTM-plugin, jonka kautta sarja ajetaan. Jotkin hurjat kuuluvat ajaneen rallia jopa läppärin näppäimistöllä, joten simuvälineistön laadusta vauhti ei kilpailuissa jää kiinni. Sarjan kalenteri seurailee WRC-sarjan kalenteria siten, että kilpailut ajetaan aina torstaista keskiviikkoon WRC-osakilpailuviikonloppuina. Ensimmäinen KARS-ralli ajetaan lumipeitteisillä teillä Meksikon WRC-osakilpailun aikaan, eli maaliskuun 8. ja 14. päivän välisenä aikana. Loput kalenterista julkaistaan myöhemmin.

Sarjan kilpailut tullaan näillä näkymin tuottamaan suorina lähetyksinä Twitchiin. Tätä varten sarjassa on ns. striimilähdöt, jotka sijoittuvat osakilpailujen päätöspäiville eli keskiviikkoiltoihin. Osakilpailujen suorien lähetysten kautta myös sarjaan osallistumattomilla on mahdollisuus päästä mukaan virtuaalirallin sykkeeseen ja jännittämään osakilpailujen ratkaisuhetkiä sekä komeimpia kaatoja. Ralliviihteen ytimeen pääseminen ei siis vaadi tällä kertaa kuutta tuntia lumihangessa seisomista sitä päivän ainoaa läheltä piti-tilannetta odotellessa. Striimilähtöihin on mahdollisuus osallistua kaikilla sarjan kuljettajilla. Käytännössä jokainen suoriin lähetyksiin mukaan haluava kuljettaja lähettää omalta koneeltaan striimiä ajostaan, ja kuljettajien striimeistä kootaan suora (ja huhujen mukaan aitoon FiSRA-tapaan myös kyynisesti kommentoitu) Twitch-lähetys rallin ystäville jännättäväksi.

Lisää tietoa sarjasta saat helposti FiSRA:n Discord-palvelimelta ja kanavalta #kaikkien-aikojen-rallisarja: https://discord.gg/0sdJ7zFytSMrmt5t