FinRX Sim Racing on täällä - Viisi kilpailua, huikeat palkinnot!

4.11.2020 klo 16.00 - Ossian Puhakka

Rallicrossii? Rallicrossii! Kun kaksi oman alansa parasta lyövät hynttyyt yhteen, ei tuloksena voi olla kuin priimaa. Sora lentää, rapa roiskuu, ja jännitys tiivistyy kun joukko rohkeita kuljettajia kokoontuu taistelemaan kullasta ja kunniasta!

Kyllä, luitte aivan oikein. Se alkaa - ja pian. FinRX on järjestänyt kovan luokan rallicross-sarjoja jo pitkään, mutta nyt kilpaileminen on mahdollista myös virtuaalisessa muodossa. Yhteistyössä Finnish Sim Racing Association ry:n (FiSRA) kanssa järjestettävä sarja pitää sisällään viisi osakilpailua, jotka ajetaan viikon välein.

Sarja on suunnattu moottoriurheilupuolelta simuharrastuksesta kiinnostuneille, sekä aloitteleville kuljettajille ja kansallisella tasolla ajaville harrastajille.

Tuttuun tapaan käytössä on iRacing-simulaattori, monille jo tuttu alusta mm. alkuvuoden Digital Rallicross SM-tapahtumasta sekä tietenkin iRacingin omasta MM-sarjasta (iRX). Laserskannatut radat ja huipputarkka mallinnus mahdollistavat autenttisen kokemuksen niin ansioituneille simuharrastajille kuin myös moottoriurheilutaustan omaaville kuljettajille!

"Sim racing ja moottoriurheilu täydentävät toisiaan loistavasti", kertoo FinRX:n nokkamies Gunnar "Frasse" Alm. "(Sim racing) kehittää ajosilmää, ja valmentaa nuoria kuljettajia tosielämän kilpailutilanteisiin." Ei olekaan sattumaa, että juuri simutaustan omaavat kuljettajat ovat kerta toisensa jälkeen niittäneet menestystä moottoriurheilun parissa. "Meille on tärkeää tarjota nuorille kuljettajille sopivia kehityspolkuja ja tapoja kehittyä."

"FinRX Sim Racing on hyvä mahdollisuus niin aloittelijoille kuin myös kansallisen tason kuljettajille päästä sisään järjestelmälliseen harjoitteluun ja tallitoimintaan", lisää FiSRA:n puheenjohtaja Eero Forsblom. "Palkinnothan tässä on huikeita. Mahdollisuus päästä oikeasti kilpailemaan on iso juttu paitsi kuljettajalle itselleen, myös koko lajille."

Sarja alkaa 16. marraskuuta Sonoman radalta, ja sieltä Daytonan moottoriurheilupyhätön kautta Phoenixin lämpöön. Sama teema jatkuu myös kauden neljännessä kilpailussa, sillä Hell RX tulee olemaan nimensä veroinen pätsi ainakin kilpailun osalta, vaikkei Norjaa ja joulukuuta tunnetakaan hirveän trooppisena yhtälönä. Pyhien korvilla saadaan sitten jännittää Atlantan maisemissa sitä, kenestä kruunataan kautta aikain ensimmäinen FinRX Sim Racing -mestari!

 

Palkinnot

Pelkästään kunniasta ei täällä kuitenkaan taistella, vaan palkinnot ovat myös sarjan arvon mukaiset. Voittaja saa nimittäin ainutlaatuisen mahdollisuuden todistaa kykynsä pohjoismaiden kovimpia kuljettajia vastaan! Luvassa on ajopaikka yhteen osakilpailuun - eikä ihan millä tahansa kalustolla, vaan täysiverisellä 750-kuutoisella Speedcar Xtrem-autolla! Ja mikäli kilpailulisenssin hankkiminen tai kilpa-ajo nyt syystä tai toisesta maita, voidaan ajopaikka muuntaa myös testipäiväksi. Ollos siis huoleti, vauhdin hurmaan pääsee joka tapauksessa.

Hopea ei myöskään ole häpeä, sillä kakkossijasta on luvassa uutuuttaan hohkava, suomalaista käsityötä parhaimmillaan edustava OverPower OP GT Lite -rigi. Siinä riittää säätövaraa itselle ja kavereillekin, eikä laadusta ole tingitty - käytetäänhän OverPowerin rigejä mm. lajimme eSM-finaalitapahtumissa.

Lisätiedot, säännöt, ja tietenkin ilmoittautumisohjeet löytyvät sarjan omalta sivulta. Hyppää siis mukaan ja koe vauhdin hurma!