Finnish Sim Racing Association ry:lle Karl Ebbin malja AKK:n Mestareiden Illassa

13.1.2020 klo 9.00 - Ossian Puhakka

Kasvot kameraan päin vasemmalta oikealle: Varapuheenjohtaja sekä perustaja Olli Pahkala, puheenjohtaja Eero Forsblom, sekä Ossian Puhakka. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Lahti, Suomi. Tumma juhlatila kylpee sinertävissä valoissa, kun autourheilukansa tummissa puvuissaan juhlii menneen vuoden saavutuksia. Rallikuljettajia, kartanlukijoita, jokamiesluokan reippaita edustajia, ratojen sankareita, ja tottakai tulevaisuuden lentäviä suomalaisia. Pokaaleita, mitaleita, hymyileviä kasvoja sekä iloisia perheitä.

Tällaisena iltana on helppo olla ylpeä. Varsinkin, kun pääsee seisomaan lavalla ja ottamaan vastaan tunnustuksen siitä työstä, mitä olemme yhdistyksenä tehneet jo vuosien ajan.

Määrätietoinen ja pitkäjänteinen työ sim racingin, digitaalisen autourheilun, digital motorsportin, tai ihan vaan simuilun eteen on meidät tänne tuonut. Ne sanat kaikuvat myös Olli Pahkalan vastauksissa, kun hän niin monen mestarismiehen tapaan pääsee Timo Pulkkisen mikrofonin kohteeksi. Lavalla valot ovat kirkkaat, jopa liiankin, mutta siinä hetkessä ei pieni siristäminen haittaa. Loppujen lopuksi hetket lavalla tuntuvat lyhyiltä, mutta kädenpuristukset ja kiertopalkinnon - tuon monialamiehen, moottoriurheilijan, ja uranuurtajan Karl A. Ebbin mukaan nimetyn maljan - nostaminen jäävät elämään ikuisesti.

Tästä kiitos kuuluu teille kaikille.

Ilman niitä vapaaehtoisia, jotka ovat pyyteettömästi kantaneet kortensa kekoon yhteisen unelman puolesta, ei lajiamme ehkä koskaan olisi tunnustettu kansallisesti. Ei ainakaan näin pian, ei näin isolla areenalla.

Ilman teitä, jotka olette vuodattaneet hikeä, ajoittain kyyneleitä, ja painaneet pitkää päivää tapahtumissa ja kulissien takana, ei yksikään tilaisuus olisi onnistunut.

Ilman teitä, jotka yömyöhään asti väkertävät säätöjä kondikseen ja autatte tallikavereitanne eteenpäin, ei käsite suomalaisesta sim racing -kuljettajasta olisi koskaan aiheuttanut pelonsekaista kunnioitusta kautta maailman sivun.

Lavalla näkyi kolme miestä, mutta seisoimme satapäisen harrastajakunnan harteilla. Te olette kannatelleet meidät yhdessä sinne, jonne me kuulumme - ison yleisön eteen. Ja kun uusi, rohkea vuosikymmen toivottaa meidät tervetulleeksi näin komealla tavalla, on vain oikeus ja kohtuus jatkaa jo viitoittamallamme tiellä. Sen raivaajina olette olleet te kaikki, ja sitä pitkin kulkevat niin nykyiset kuin tulevatkin sukupolvet. Se on menestyksen tie, ja sitä voi tallata rinta rottingilla ja pää pystyssä.

Kiitos. Ihan kaikki.

SM-mitalistit saivat palkintonsa, myös rallicross-menestys noteerattiin näkyvästi

 

Mestari Matti Kaidesoja ja pronssimitalisti Tuomas Tähtelä. Kuva: Toni Ollikainen/AKK

Yhdistys ei ollut ainut taho, joka pääsi paistattelemaan salama- ja spottivalojen ristitulessa. SM-sarjamme kärkikolmikko pääsi myös yleisön eteen noutamaan omat palkintonsa. Vielä kerran onnittelut Matti Kaidesojalle toisesta perättäisestä suomenmestaruudesta, Joni Heikkiselle hopeasijasta ja Tuomas Tähtelälle pronssista!

Menestys ei päättyneenä vuonna jäänyt kuitenkaan pelkästään kansalliselle tasolle. Tuore iRacingin Rallicrossin maailmanmestari Sami-Matti Trogen pääsi myös juhlimaan ison yleisön eteen, ja samalla muistettiin myös Joni Heikkistä hänen hienosta kolmostilastaan MM-sarjassa. Onnittelut kummallekin - ja tietysti lykkyä tykö alkavalle kaudelle!