Finnish Sim Racing Association ry ylpeänä esittää: Digital Rallicross SM 2020!

18.10.2019 klo 20.00 - Ossian Puhakka

Neljä vuotta. Neljä mestaruutta. Kolme mestaria.

Ratapuolella Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA):n iRacing-sarjat ovat keränneet paitsi suursuosion, myös suuret odotukset. Joka vuosi, auringon alkaessa lämmittää pohjoisia asuinsijojamme ja jäiden sekä lumipeitteiden sulaessa kuin auki jätetty pakastin, on simukansan jakamaton huomio kohdistunut kohti kesän kohokohtaa. Jälleen kerran taisteltaisiin Suomen kovimman sim racing -kuljettajan tittelistä.

Juuri ylläolevista seikoista johtuen on tullut aika kasvattaa arvokilpailuperhettämme. Digital Motorsportin lisäksi toivottakaamme lämpimästi tervetulleeksi Digital Rallicross - kauan kaivattu, kauan odotettu, ja huolella valmisteltu.

Entäs sitten ne porkkanat? No, jos neliveto ja lentävä sora ei ole ajatuksena tarpeeksi tuomaan vettä kielelle, niin teroitetaan nyt vielä että panoksena on Autourheilun Kansallisen Keskusliiton AKK:n virallinen suomenmestaruus. Kyllä, jos nämä karkelot nimiisi viet, olet ihan virallisesti autourheilun suomenmestari. Mustaa valkoisella, ilman asteriskeja. Mutta varoituksen sana: Helppoa se ei tule olemaan...

Jo pelkkä sana "rallicross" herättää lukijassa tietynlaisen mielikuvan. Harvassa ovat ne lajit, jotka pystyvät pelkästään nimellään välittämään niin selkeitä ajatuksia siitä, mistä tässä on oikeastaan kyse. Ja vielä harvempi tätä juttua lukevista on sellainen, joka ei joskus olisi lajin pariin törmännyt. Eikä ihme, sillä tuskin missään näkee yhtä näyttävää, nopeatempoista, ja jännittävää kilpa-autoilua kuin juuri rallicross-areenoilla.  Ehkä siksi laji onkin juuri meidän suomalaisten sydäntä lähellä.

Osansa, ja varsin merkittävän sellaisen, toki antaa myös historia. Jos oman sukupolveni pikkupojat (ja -tytöt) seurasivat Grand Prix -ratojen gladiaattoreita Mika Häkkisestä Kimi Räikköseen tai sorateiden sankareita kuten Tommi Mäkistä voitosta toiseen, täytyy rallicrossin puolella vierittää tiimaa vuosikymmenen verran takaisin päin. Silloin oli Ahvenisto, keltainen Porsche, ja mies Porista. Hänen nimensä on Matti Alamäki. Ja hän, ei toki yksin, ajoi lajinsa kokonaisen kansan tietoisuuteen.

No, menneisyys sikseen, ja siirrytään itse asiaan. Tarinoida ehtii myöhemminkin...

Finaalit tullaan ajamaan livefinaalitapahtumana SM-viikkojen yhteydessä Joensuussa lauantaina 1.2.2020. Yle näyttää Digitaalisen Rallicrossin Suomenmestaruusfinaalit kyseisenä lauantaina omilla kanavillaan.

Ja kuten jokaisessa järjestämässämme SM-sarjassa, ei finalisteja tulla vetämään hatusta. MM-sarjan neljä suomalaiskuljettajaa (Tommi Hallman, Joni Heikkinen, Otto Taskinen sekä Sami-Matti Trogen) pääsevät kuitenkin suoraan taistelemaan kansallisesta mestaruudesta.

Entäs loput? No, heidän kohdallaan on luvassa kolmen kilpailun mittainen karsintasarja, joka alkaa 16. marraskuuta Phoenixin radalta, keskeltä Arizonan tulikuumaa aavikkoa. Vähän lämpöä kajuuttaan, katsos. Meno jatkuu tiiviinä, sillä jo seuraavalla viikolla - siis 23. päivä - pyöräytetään koneet käyntiin Daytonan hulppeassa moottoripyhätössä, ja loppuhuipennuksensa karsinnat saavat 30. päivä marraskuuta Atlantan radalta.

Karsintasarjassa on parempi olla skarppina heti alusta alkaen, sillä finaalipaikkoja on luvassa rajallisesti - kaikkiaan 12 kappaletta. Ja kun MM-sarjan kuljettajat nappaavat suoraan neljä päältä, tulee seula olemaan varsin tiheä. Mutta se ei missään nimessä tarkoita sitä, etteikö yrittää kannattaisi - kukaties juuri sinä löydät itsesi taistelemassa 3000 euron palkintopotista sekä AKK:n virallisesta suomenmestaruudesta, vastassasi liuta kansainvälisen tason huippuja, asenaanasi vain valitsemasi auto sekä rautainen ammattitaito.

Julkaisemme sarjan säännöt sekä tarkemmat tiedot piakkoin. Löydät ne sen jälkeen sarjan omalta alasivulta, tai alle ilmestyvistä linkeistä. Sen verran kuitenkin mainittakoon, että alustana tulee pysymään tuttu ja turvallinen iRacing.

Onnea matkaan!

 

Lisätietoja:

Eero Forsblom, puheenjohtaja, Finnish Sim Racing Association ry FiSRA

[email protected]

Henri Karjalainen, lajipäällikkö, Autourheilun Kansallinen Keskusliitto AKK

[email protected]