Digital Rallicross SM - Sonoman karsintakilpailu

8.5.2022 klo 21.31 - Jesse Telkkälä

AKK-Motorsport Digital Ralliscross SM siirtyi karsintasarjan jälkimmäiselle puolikkaalle tänään, kun kauden kolmas karsintakilpailu kilpailtiin Sonomassa. Kilpailun aikana olleista valitettavista teknisistä ongelmista huolimatta tapahtumia riitti alusta loppuun saakka.

 

 

 

Jonne Ollikainen onnistui rikkomaan Black Star Racingin voittokulun kahdesta ensimmäisestä kilpailusta voittamalla finaalin suvereeniin tyyliin. Ollikainen oli pakkovoiton edessä, sillä tämä oli hänelle ainoa mahdollisuus osallistua karsintasarjaan tänä vuonna. Myös Tuomas Pöntisellä oli tärkeä kilpailu pisteiden kannalta, sillä hän kakkossijan turvin nosti itsensä takaisin vahvasti taisteluun mukaan Jyväskylän finaalipaikoista. Jarno Leskinen jatkoi tasaista kautta oltuaan kolmas ja käytännössä katsoen vahvistaen oman paikkansa finaaliin.

Tatu Siipola kävi podium-paikasta tiukan taistelun Leskistä vastaan, mutta jäi neljänneksi. Myös Aatu Hakelehto tarvitsi kriittisesti pisteitä Sonomasta, ja hän lunastikin niitä mukavan määrän vitossijalla. Black Star Racingille päivä oli varsin pettymys, sillä Tommi Mäkinen oli tiimin ainoa kuljettaja finaalissa ja vasta kuudes. Mäkinen kuitenkin vankisti asemaansa karsintasarjan kärjessä ja onkin hyvin lähellä koko karsintasarjan voittoa. Sebastian Norrgrann ja Tommi Nukarinen tekivät ensiesiintymisensä karsintakilpailun finaalissa, sijoittuen seitsemänneksi ja kahdeksanneksi.

 

3. karsintakilpailun tulokset

1. Jonne Ollikainen SET Esports 10. kier
2. Tuomas Pöntinen Black Horse Simracing +6,207
3. Jarno Leskinen Williams Esports Academy +6,571
4. Tatu Siipola X-'Rcer Junior Academy +7,868
5. Aatu Hakalehto Black Horse Simracing +8,304
6. Tommi Mäkinen Black Star Racing +8,781
7. Sebastian Norrgrann   +12,675
8. Tommi Nukarinen Black Horse Simracing +13,392

*Tulokset epäviralliset.

Digital Rallicross SM-karsintasarja päättyy 22. toukokuuta Brands Hatchissa, jossa kilpaillaan paikoista Jyväskylän finaalitapahtumassa. Kyseessä on siis kutkuttavan jännittävä päätös!


Kuva: Iku Merikalla/FiSRA