Digital Rallicross SM -karsintasarja käyntiin Phoenixin osakilpailulla

17.11.2019 klo 10.30 - Tommi Hahka

Taistelu paikoista Digital Rallicross SM -finaaliin käynnistyi lauantaina Phoenixin radalla ajetulla osakilpailulla. Avausosakilpailusta muodostui Positive Simracing -tallin juhlaa, sillä tallin kuskit Ilari Lamminsivu ja Teemu Pohja ottivat kaksoisvoiton ennen Black Star Racingin Miika Haapasta. Lamminsivu lunasti osakilpailuvoittonsa myötä suoran paikan ensi vuoden alussa Joensuussa ajettavaan SM-finaaliin.

Lamminsivu osoitti vauhtinsa jo aika-ajossa ajamalla kärkiajan melkein kahden sekunnin kymmenyksen turvin ennen Pohjaa, Haapasta ja ratapuolelta vierailun rallicross-radoille tehnyttä Tuomas Tähtelää. Alkuerässään Lamminsivu ajoi hallittuun voittoon varmistaen samalla paalupaikan finaalilähtöön. Myös Pohja, Haapanen ja Tähtelä ajoivat paalulta voittoon omissa alkuerissään.

Loput 6 paikkaa finaalilähtöön ratkaistiin keräilyerien kautta. Jokaista keräilyerää värittivät lukuisat kolarit ja ajovirheet, jotka myös johtivat monen kovan nimen karsiutumiseen finaalista. Karsiutuneiden joukossa olivat mm. Jonne Heikkinen, Janne Laahanen, Joni Takanen ja Rasmus Tuominen. Finaaliin tiensä selvittivät keräilyerien voittajina Jarno Sippola, Jarno Leskinen ja Tommi Vacklin sekä kakkossijalle ajaneina Aleksi Heikkinen, Joona Karimaa ja Atte Nykänen.

Finaalilähdössä Lamminsivu sai huonon lähdön ja tippui avausmutkan jälkeen kolmanneksi Pohjan ja Haapasen taakse. Hän kuitenkin nousi takaisin Haapasen ohi toisella kierroksella jokerilenkin ansiosta ja ryhtyi painostamaan tallikaveriaan Pohjaa kärkipaikasta. Pohja näytti jo kestävän paineet ja ajavan voittoon, mutta viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa hän teki ajovirheen osumalla sisämutkan rengaspaaliin. Osuman takia Pohja menetti vauhtia ja Lamminsivu pääsi pujahtamaan voittoon. Kärkiviisikon täydensivät Haapanen, Sippola ja Nykänen.

Digital Rallicross SM 2020 -karsintasarja jatkuu jo ensi viikonloppuna Daytonan radalla, ja viimeinen karsintaosakilpailu ajetaan sitä seuraavana viikonloppuna Atlantan radalla. SM-finaali ajetaan tammi-helmikuun vaihteessa Joensuussa, ja sinne pääsevät karsintasarjasta 8 kuljettajaa sekä jo valitut 4 iRacingin rallicrossin MM-sarjan suomalaiskuljettajaa. Sarjalla on AKK:n virallinen virtuaalisen autourheilun SM-arvo.