Digital Racing eSM -sarjan säännöt julkaistu

25.3.2020 klo 23.35 - Tommi Hahka

FiSRA:n järjestämän digitaalisen autourheilun SM-sarjan säännöt vuodelle 2020 on julkaistu. Sääntödokumentti löytyy sarjan sivulta. Kaikkien sarjaan osallistuvien on luettava ja tunnettava säännöt.Muutamia pääkohtia säännöistä:

  • Auto on aiemman julkistuksen mukaisesti Porsche 718 Cayman GT4. Setupit ovat avoimet, bensatankin koko on 100%.
  • Karsintasarjan osakilpailujen voittajat sekä hallitseva Suomen mestari pääsevät edelleen suoraan finaaliin, loput finaalipaikat jaetaan karsintasarjan loppupisteiden mukaisessa järjestyksessä, kunnes kaikki 20 paikkaa ovat täynnä. Pisteisiin lasketaan mukaan kaikki karsintasarjan osakilpailut.
  • Kilpailuformaatin suhteen palataan vuoteen 2018, eli kaikki kilpailutoiminta tapahtuu yhtenä päivänä. Ensin ajetaan suljettu 4 kierroksen aika-ajo, jota seuraa enintään 30 kilpailijan karsintaerät sekä finaalilähtö. Kaikki ajavat karsintaerät, ja finaaliin selviytyy niistä yhteensä 36 kilpailijaa.
  • Karsintaerien pituus on noin 25 minuuttia ja finaalilähdön noin 45 minuuttia. Nürburgringin kilpailussa karsintaerien pituus on noin 35 minuuttia ja finaalilähdön noin 90 minuuttia. Tarkat kierrosmäärät ilmoitetaan kunkin osakilpailun kilpailukutsussa.
  • Pisteytys on muuten sama kuin viime vuonna, mutta tänä vuonna aika-ajon 5 nopeinta kilpailijaa saavat lisäksi pisteitä kaavalla 5-4-3-2-1.
  • Sarjassa käytetään rullaavaa lähtöä. Samassa jonossa edellä olevan auton rinnalle ei saa siirtyä ennen maaliviivaa.
  • Kaikki aika-ajo- ja kilpailusessiot toteutetaan iRacingin liigatoiminnolla.


Ilmoittautuminen sarjaan aukeaa perjantaina 27.3. klo 18:00. Sarjaan osallistuakseen kilpailijalla on oltava voimassa yksi seuraavista lisensseistä:

  • AKK-Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi. Lisenssin hinta on 5 euroa ja se hankitaan KITI-järjestelmästä. Järjestelmään päästäkseen ja lisenssin hankkiakseen henkilön on oltava FiSRA:n tai jonkin muun AKK:n jäsenseuran jäsen.
  • Jokin muu AKK-Motorsport ry:n kilpailijalisenssi. Ilmoittaja- tai huoltaja-mekaanikkolisenssit eivät kelpaa sarjaan osallistumiseen.
  • SEUL ry:n pelaajalisenssi. Lisenssi maksaa 5 euroa ja se hankitaan Suomisport-palvelusta.


Ohjeet lisenssien hankkimiseen tulevat piakkoin sarjan foorumille. Lisenssin on oltava kunnossa ennen kilpailuihin osallistumista. Järjestäjät hyväksyvät kilpailijan liigahakemuksen, kun ilmoittautuminen sarjaan sekä lisenssi on kunnossa. Ilman liigajäsenyyttä sessioihin ei pääse.