Matti Sipilästä digitaalisen autourheilun Suomen mestari

7.8.2023 klo 17.12 - Kalle Parviainen

Tiedote. Vapaa julkaistavaksi heti.

Matti Sipilä on voittanut digitaalisen rata-autoilun Suomen mestaruuden. Sipilä voitti kaikki kolme lähtöä lauantaina 5.8. ajetussa Digital Racing eSM -finaalissa. Kutsukilpailuna Jyväskylän Paviljongissa ajettu kilpailutapahtuma keräsi paikalle 20 Suomen parasta digitaalista autourheilijaa.

“Piti ajaa kovaa,” kiteytti tuore mestari finaalin jälkeen haastattelussa. ”Ainakin sprinteissä toimi hyvin se, että ajoi joka kierroksen kovempaa kuin muut.”

Vaikka 23-vuotias kuljettaja voitti finaalin kaikki kolme lähtöä, joutui hän varsinkin päälähdössä koville. Viidennestä ruudusta matkaan lähtenyt seinäjokinen suoritti kuitenkin mestaruuteen vaadittavat ohitukset ja hän saapui lopulta ruutulipulle ensimmäisenä. ”Sain vähän apua siitä, että edessä taisteltiin, ja pyrin hyödyntämään sen,” Sipilä kommentoi kilpailun jännittäviä vaiheita.

Mestaruus oli Sipilän uran ensimmäinen. Aiemmin hänen paras sijoituksensa eSM-finaalista on viides vuodelta 2020. Sipilä kommentoikin menneitä: “Pari viime vuotta on mennyt finaaleissa tosi huonosti, käynyt jotain epäonnista kisassa tai muuta vastaavaa, vaikka vauhti on tuntunut siltä, että olisi voinut mestaruudesta taistella.”

Toiseksi kilpailussa sijoittui Tuomas Tähtelä, joka jatkoi täten eSM-mitalien sarjaansa: kahden pronssin ja kahden kullan lisäksi palkintokaappia täydentää nyt myös hopea. SM-pronssin puolestaan nappasi Williams Esportsin kuljettaja Atte Kauppinen, joka oli viime vuoden eSM-finaalissa neljäs. Puolustavan Suomen mestarin Tomi Katilan kilpailu oli epäonninen, ja hän joutui keskeyttämään päälähdön ulosajon seurauksena. Niin ikään keväisen karsintasarjan voittaja Jesse Telkkälä epäonnistui ja oli lopputuloksissa vasta yhdeksäs.

Digital Racing eSM 2023 -finaaliin kutsuttiin kevään karsintasarjan jälkeen 19 parasta kuljettajaa sekä puolustava Suomen mestari Tomi Katila. Kilpailu ajettiin Jyväskylän Paviljongissa MM-rallin huoltoparkissa livekilpailuna.

Kilpailun järjesti Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA) ja sillä on AKK-Motorsport ry:n virallinen digitaalisen autourheilun SM-arvo sekä Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n virallinen eSM-arvo. Digitaalisen autourheilun suomen mestaruuksia on jaettu vuodesta 2016 lähtien.

Kuva: Arttu Kokkonen