Kaksi kautta tarjolla Trellet.netin keväässä

14.1.2023 klo 16.29 - Kalle Parviainen

Trellet.net sim racing -yhteisö tarjoaa taas kaksi eri sarjaa kevääksi: Suomen kovinta ovaalimenoa tarjoaa Trellet Cup Series ja vuosi sitten huiman suosion saavuttanut vakioautorähinä Trellet Touring Car Championship palaa kalenteriin.

Syyskaudella ensimmäistä kertaa kilpakäytössä olleet NASCARin Next Gen -autot jatkavat Trellet Cup Seriesin kilpavälineinä. Nämä ovaaliratojen kuninkuusluokan autot tarjoavat uusille kuljettajille hyvän lähtökohdan ns. ympyräajon ihanuuksiin haastaen kuitenkin samalla myös kokeneet kuljettajat. Myös kauden radat edustavat kaikkia mahdollisia ovaaleja aina kaasu pohjassa ajettavalta Talladegan Superspeedwayltä Martinsvillen lyhyeen rataan. Kauden aikana käännytään myös oikealle, kun Sonoman moottorirata on kalenterissa maaliskuun alussa.

Jos ovaalipuolella tullaan näkemään pitkiä kilpailuja ja jännittäviä kisastrategioita, TTCC on aivan jotain muuta: kilpailutapahtumissa nähdään kolme kappaletta sähäköitä 15 minuutin lähtöjä. Vuosi sitten keväällä sarja keräsi parhaimmillaan nelisenkymmentä autoa lähtöruudukkoon, jolloin jokainen kisaminuutti oli täynnä taisteluja sijoituksista ja paremmuudesta radalla – samaa on odotettavissa tälläkin kaudella.

Ajopäivä Trelleissä on molemmissa sarjoissa torstai. Cup-kausi alkaa 26.1. ja TTCC viikkoa myöhemmin 2.2.2023. Kilpailuista on luvassa myös suorat lähetykset: kannattaa merkitä siis muistiin torstai-illat ja suunnata FiSRA:n Twitch-kanavalle joka torstai klo 20.15.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen kausille löytyy osoitteesta trellet.net. Ota seurantaan myös Trellet.netin somekanavat.