Sim racingin eSM-finaalit rallihurmoksen keskelle Jyväskylään!

3.6.2019 klo 14.00 - Ossian Puhakka

Kyllä, luitte oikein. Virtuaalinen autourheilu kohtaa oikean moottoriurheilun samassa tapahtumassa. Vuoden 2019 finaalipaikaksi on nyt varmistunut Jyväskylä, tuo rallikansan jokakesäinen pyhiinvaelluspaikka. Hienompia puitteita ratkaista Suomen nopeimman virtuaalikuljettajan titteli on vaikea kuvitella!

Niin, ja onpa tulossa muitakin mielenkiintoisia muutoksia. Niistä lisää alempana...

Neste Ralli. Jyväskylän Suurajot. Jo nimi herättää jokaisessa bensalenkkarissa mielikuvia. Muistoja. Mahdollisuuksia, ja kokemuksia. Vuosia, autoja, nimiä. Pätkiä. Paikkoja. Koivujen siimeksestä Kakariston risteykseen, Himoksen rinteiden katveesta aina Humalamäen hakkuuaukealle. Me olemme kuitenkin kaupungissa, siellä missä kaikki alkaa. Ja milloinko kaikki alkaa? Torstaina 1. elokuuta!

Tapahtumamme on tiivistetty yhteen jännityksentäyteiseen iltapäivään, joka huipentuu ennen Harjun erikoiskoetta ajettavaan eSM-finaaliin. Aikataulu tullaan järjestämään siten, että yleisöllä on mahdollisuus siirtyä hyvissä ajoin katsomaan rallia - valintoja ei tarvitse tehdä, eikä turhaan kiirehtiä. Se puolestaan antaa monille mitä parhaimman näyteikkunan sim racingin maailmaan kansallisen kärjen taistellessa suomenmestaruudesta. Tuskinpa rallikansa rataa täysin vierastaa, vai mitä?

Kuljettajat voivat saapua paikalle jo alkuviikosta, ja vaikkapa koeistumaan uudistetut rigimme. Käytössä on edelleen omat ratit ja polkimet, mutta koneita ei tarvitse mukaan raahata. Luvassa on sopuhintainen yöpyminen, Rallipassit, ja kilpailupäivänä myös lounas - tyhjällä vatsalla kun on ikävä ajaa. Ja kun Jyväskylässä kerran ollaan, niin miksei saman tien jäisi seuraamaan sorateiden sankarien otteita omin silmin? Niinpä mahdollisuus majoittua Paviljongin läheisyyteen rallien ajaksi on myös järjestetty. Finaalien palkintopotti on suurempi kuin koskaan aikaisemmin - 3000 euroa. Lisäksi luvassa on myös muutamia yllätyksiä, mutta niistä lisää tuonnempana - ei makeaa mahan täydeltä, eihän?

Viikonlopun aikana on toki myös muuta ohjelmaa. Yleisölle tarjotaan mahdollisuus kokeilla ensiluokkaisia ajosimulaattoreita asiantuntijoiden opastuksella. Lisäksi mukana tulee olemaan tuttuun tapaan yleisökilpailuita, ja ehkäpä muutakin - aika näyttää. Torstaihin ei kuitenkaan tapahtumat Paviljongin pisteellämme lopu.

Tässä vaiheessa on myös sopiva aika kiittää Assembly-tapahtumaa sekä koko Assembly Organizing Oy:n väkeä viimeisestä kolmesta vuodesta. Tapahtumassa mukana oleminen on ollut meille paitsi ilo, myös suuri kunnia. Kolmeen viikonloppuun on mahtunut runsaasti ikimuistoisia hetkiä, niin kuljettajille kuin myös meille. Kiitokset kuuluvat myös jokaiselle vapaaehtoiselle joka vuosien varrella on ollut mukana järjestämässä eSM-finaaleita Helsingin Messukeskuksessa - teidän apunne on ollut elinehto. Voitte jokainen taputtaa itseänne selkään hyvin tehdystä työstä, ja palata menneiden vuosien tunnelmiin. Käyttöä lisäkäsille ja -jaloille tulee tosin olemaan tänäkin vuonna, ei siinä - siitä lisää tuonnempana. Yhteyttä saa toki ottaa jo nyt.

Mutta, paljon ehtii vettä virrata Vantaanjoessa ennen kuin Neste Ralli polkaistaan käyntiin. Me kuitenkin olemme siellä, ja niin ovat myös simumaailman rokkistarat. Olethan sinäkin?