17 vuotta, 10 kuukautta, 5 päivää

24.9.2021 klo 9.00 - Ossian Puhakka

Allaoleva teksti on Sebastian Lindqvistin itse kirjoittama, ja se on julkaistu hänen luvallaan simracing.fi -sivustolle.

 

Kiitos ja anteeksi, nyt on lausuttava muutamat sanat.

Moottoriurheilu on ollut aina lähellä sydäntäni, siitä asti kun ymmärsin että autoja on olemassa. Simracingin aloitin vuonna 2001 kun ymmärsin, että ajosimulaattoreita on olemassa. Siinä on vaan jotain todella siistiä.


Ja on muuten vieläkin.

Kaikilla ei ole mahdollisuutta harrastaa, saati menestyä oikeilla kilparadoilla. Ainoa mahdollisuus minulle oli elää unelmaani simulaattorien kautta. Jostain se alkoi, ja tässä sitä ollaan.

Aikamoinen matka se on ollut.

Olin 14-vuotias kun Trellet.netin edelläkävijä, Cybbe GP aloitteli suomalaista simusceneä. Kun ymmärsin että samanlaisia hörhöjä kuin minä on olemassa ja heidän kanssa voi ajaa kilpaa, liityin samantien porukkaan.

Vuonna 2003 ajettiin Trellet.netin jo viidettä Grand Prix Legends kautta, ja silloin onnistuin voittamaan kaksi kilpailua sekä myös kauden mestaruuden.

Näistä ajoista asti olen ollut mukana. Ajamassa, tekemässä, kehittämässä, elämässä, nauramassa, itkemässä, yhteisön ja ystävien keskellä. Siitä tuli merkittävä osa elämääni.

Enkä kadu päivääkään.

Noista ajoista on kauan. Todella kauan. Silti se tuntuu liki eiliseltä. Scene, laji, yhteisö, simulaattorit, näkyvyys, aivan kaikki on kehittynyt sellaiseen pisteeseen, jota ei olisi koskaan uskaltanut kuvitellakaan. Joskus aikanaan sitä haaveili, että jos joku tekisi videon jostain kisasta ja sen voisi elää uudestaan, niin sitä olisi kiva katsoa.

Sitten rupes tuleen videoita kisoista. Nyt meillä on ammattilaistason suoria lähetyksiä kisoista valtakunnan verkossa ja kansainvälisessä verkossa. Meidän tyyppejä halutaan mukaan kansainvälisiin lähetyksiin. Laserskannattuja ratoja. Viimeisen päälle mallinnettuja autoja, fysiikkaa, pilkuntarkalla insinöörityöllä viimeisteltyjä ajolaitteita. Virtuaalilaseja, motion rigejä, ja niin edelleen. Kehitys kehittyy huimaa tahtia.

Kilpailun taso on noussut ihan älyttömästi. Tuosta vaan ei enää pärjääkään edes "harrastelusarjassa". Yhtäkkiä Suomella on viisi World Cup -voittoa. Omasta paikastaan saa taistella ihan tosissaan. Samalla on yhteisön koko kasvanut - muttei erilleen. Meidän välinen side ja joukkuehenki on aikojen saatossa tiivistynyt ehkä yhtenäisemmäksi kun missään muualla maailmassa. Suomessa taistellaan titteleistä kiivaasti mutta hyvässä hengessä ja toisia kunnioittaen. Maailmalle lähdetään sitten tekemään isoa numeroa yhdessä kaikesta tästä oppien. Esimerkillistä toimintaa!

Simracing oli jo siistiä jo vuonna 2003. Nyt varmaan ymmärrätte, miksi se on vieläkin.

Se, miksi kirjoitan tämän vuodatuksen on että, 18 vuotta myöhemmin, olen täällä edelleen - toiminnan ytimessä. Ja myös siksi, että voitin
Trellet.net liigan järjestämän kilpailun ensimmäisen kerran sitten viime mainitseman. Siinä ajassa on kaikki ympärillä ehtinytkin muuttua.

Perustin Raven SimRacingin aikana, jolloin ympärille rupesi muodostumaan pikkuhiljaa tiimejä, joilla on oma identiteetti, tavoite, brändi, ynnämuuta. Meillä on edelleen, ja niin on muillakin. Haluankin kiittää jokaista tässä tiimissä ajanutta ja niitä, jotka ovat edelleen matkassa mukana. Me tehdään omaa juttua silleen kun meistä tuntuu hyvältä. Osa talleista tähtää maailmalle ja haastaa isoja tiimejä, osa on mukana muuten vaan.

Me kuulumme jälkimmäiseen porukkaan.

Haluan myös kiittää kaikkia muita tiimejä suomiscenessä niistä kaikista hetkistä joita olemme kokeneet, mutta ennen kaikkea loistavasta kilpailusta. Sinne mahtuu kaikenlaisia tunteita laidasta laitaan.

Matkani on ollut pitkä ja kivinen, vastoinkäymisten määrä lievästi sanottuna musertava. Samalla olen kuitenkin saanut elää koko lajin kasvua ja kukoistusta loistavan yhteisön keskuudessa, sekä luonut elinikäisiä ystävyyssuhteita mahtavien ihmisten kanssa.

Haluan vain ilmaista koko yhteisölle suuret kiitokset kaikista näistä vuosista, ja siitä tuesta jonka sain tänä iltana, kun 18 vuoden kirous viimein murrettiin. Siitä tuli omanlaisensa legenda, mutta tarina jatkuu. Vielä on saavutettavaa, ja tarinalle jatkoa teidän kanssa. Kiitos siitä. Ties mitä vielä saadaan yhdessä aikaan.

Ensi viikonloppuna ajetaan Digital Racing eSM-finaalit. Siellä on maailmanluokan kuskit viivalla, vaikka se on "vaan" Suomen mestaruus. Minä ja muutama muu ymmärtää miten paljon se edes vaatii. Lajissa kuin lajissa.

Suomessa on ihan pirun kova taso tässä touhussa. Rallicrossin simumaailmanmestaruusskabat alkoivat juuri, ja siellä on jumankauta 9 suomalaista viivalla! Olen ylpeä teistä kaikista. Hienoa tehdä ja elää tätä teidän kanssa. Mukaanlukien kaikki ne, jotka ajavat kansainvälisellä tasolla simracingissä, tosielämän kilparadoilla, ja ihan missä vaan.

Tänä iltana koko yhteisöltä saamani tuki oli jotain ihan odottamatonta, ja haluan kiittää siitä teitä kaikkia. Tämän takia tätä tehdään.

Tästä avautumisesta tuli paljon pidempi kuin alunperin ajattelin, mutta sanakaan en siitä halua leikata pois. Kohti uusia seikkailuja!Vilpittömästi,

Sebastian Lindqvist

 

Otsikkokuva: Iku Merikalla/IKUva