Kars Rallycross Series KRX

Kaudelle ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kaudelle on sulkeutunut. Jälki-ilmoittautuminen
Kaudella käytettävä ohjelmisto: iRacing

Autot ja maalaukset

Kaudella käytettävät autot:

  • Ford Fiesta RS WRC
  • Subaru WRX STI
  • VW Beetle

 

 

Ilmoittautuminen

Sarjaan ilmottautuminen sulkeutuu tunti ennen kauden ensimmäisen kilpailun alkua, 09.09.2018 kello 18:00.

Sarjaan voi myös jälki-ilmoittautua kauden aikana.

Jokaiseen osakilpailuun ilmoittaudutaan erikseen. Osakilpailukohtainen maksimimäärä kuljettajia on 34 kappaletta. Jos vuorokausi ennen kilpailua, lauantaina kello 19:00, on kilpailuun ilmoittautunut 26 kuljettajaa tai vähemmän, lukitaan osallistujamäärä 26 kuljettajaan.

 

Tiedotus 

Sarjalle avataan oma keskustelualue simracing.fi-foorumille. Foorumilla julkaistaan jokaisen kilpailun alla video nopeasta ("nopeasta", toim.huom.) kierroksesta helpottamaan kuskien tutustumista ratoihin. Foorumilla jaetaan myös iRacingin rallycrossin MM-sarjassa menestyneen (kolaroineen, toim.huom.) Joni Heikkisen tekemiä säätöjä VW Beetleen. Myös tuomariston päätökset julkaistaan foorumilla.

Vapaa keskustelu sarjan ympärillä tulee varmasti käymään kuumana FiSRA:n Discordissa: https://discord.gg/KuscqgE

 

Autot

Oman autonsa kilpailuihin voi valita kolmesta vaihtoehdosta:

- VW Beetle (sisältyy iRacingin kuukausimaksuun)

- Subaru WRX STI

- Ford Fiesta RS WRC

Autoa voi vaihtaa kilpailujen välissä vapaasti, mutta tästä pyydetään kuitenkin ilmoittamaan sarjan järjestäjille.

Sarjassa on käytössä avoimet säädöt, joten jokainen voi vapaasti valita ja muokata omia säätöjään. Sarjan foorumilla jaetaan kuljettajien käyttöön erittäin kilpailukykyisiä säätöjä ainakin VW Beetleen, mahdollisuuksien mukaan myös muihin autoihin. 

 

Maalaukset

Kilpailijat saavat käyttää autossaan, kypärässään ja ajopuvussaan omia maalauksiaan. Maalausten pitää olla hyvien tapojen sekä Suomen lakien mukaiset. Alkoholi- ja tupakkatuotteiden mainostaminen on kielletty. Maalauksissa saa käyttää ainoastaan logoja ja tuotemerkkejä, joihin on asianomistajien kirjallinen lupa tai muu asianmukainen käyttöoikeus. Kilpailijat vastaavat itse maalauksissaan käyttämien logojen ja tuotemerkkien käyttöoikeuksista. iRacing-palvelun paint-osiossa käytössä olevien logojen ja tuotemerkkien käyttö on sallittua.

 

Kilpailupäivän aikataulu

19:00 Vapaat harjoitukset 35min (palvelimelle pääsee ainoastaan harjoitusten aikana, joten ethän jätä liittymistä viime tippaan!)

19:35 Aika-ajo 5min

19:40 Alkuerät alkaa

Alkuerien sekä keräilyerien määrä riippuu kisaan osallistuvien kuskien määrästä. Myös erien pituutta on mahdotonta ennustaa kovin tarkasti etukäteen. Hyvin todennäköistä on, että koko kilpailutapahtuma on suoritettu loppuun kello 20:45 mennessä.

 

Kilpailusysteemi

Aika-ajo: 5min, suljettu, maksimi 3 kierrosta per kuljettaja.

Alkuerät: 7 Kierrosta, 1 jokeri.

Keräilyerät: 8 Kierrosta, 1 jokeri.

Finaali: 10 kierrosta, 1 jokeri.

 

Lopullinen kilpailusysteemi määräytyy aina mukana olevien kuljettajien määrän pohjalta.

 

Esimerkki 1: Jos mukana on 26 kuljettajaa, ajetaan kolme (3) alkuerää. Jokaisesta erästä kaksi (2) parasta menee suoraan finaaliin. Finaalin ulkopuolelle jääneet jaetaan kahteen (2) eri keräilyerään, kummastakin erästä kaksi (2) parasta menee finaaliin. Finaalissa siis 10 kuljettajaa.

Esimerkki 2: Jos mukana on 34 kuljettajaa, ajetaan neljä (4) alkuerää. Jokaisesta erästä voittaja menee suoraan finaaliin. Finaalin ulkopuolelle jääneet jaetaan kolmeen (3) eri keräilyerään, jokaisesta erästä kaksi (2) parasta menee finaaliin. Finaalissa siis 10 kuljettajaa.

 

Tuomarointi

Tuomaristo tutkii selkeästi kilpailun aikana huomattavat rikkeet, mutta ei käy kilpailua läpi jälkikäteen tarvittavalla tarkkuudella, jotta voitaisiin luvata jokaisen tilanteen huomioimista. Tuomaristolle voi lähettää protestin haluamastaan tilanteesta kahden vuorokauden ajan kilpailun päättymisen jälkeen. Kilpailun tuomaristossa toimivat henkilöt ilmoitetaan kilpailukutsussa sarjan foorumilla.

 

Tuomaristo voi jakaa rikkeistä varoituksia, aika-ajo kieltoja seuraavaan kilpailuun ja pistemenetyksiä. Räikeimmissä tapauksissa jopa kilpailukielto/sarjasta poistaminen on mahdollista.

 

 

Livelähetys

Kilpailuista lähetetään suora lähetys FiSRAn Twitch -kanavalla. Lähetys starttaa kello 19:30 alkaen.

 

Ohjaaja: Jaakko Palvaila

Selostajat: Jaakko Palvaila, Ossian Puhakka

Asiantuntija: Joni Heikkinen 

 

Kilpailutapahtuman aikana tulee olemaan useita muutaman minuutin taukoja ajotapahtumista radalla. Toivommekin lähetyksen viihdyttävyyden maksimoimiseksi, että mahdollisimman moni kuljettaja olisi kilpailun aikana tavoitettavissa lyhyeen haastatteluun esimerkiksi aika-ajon tai oman alkueränsä jälkeen. Finaalin jälkeen toivomme saavamme ainakin kilpailun top-3:olmoseen sijoittuneet kuljettajat haastatteluun. 

 

Haastattelut tapahtuu Trellet.netin Mumble-palvelimella.

- Lataa itsellesi uusin versio täältä.
- Asenna.
- Käynnistä.
- Server connect ikkunassa mene välilehdelle Custom servers ja täytä kaikki kohdat näin:
server name: esim Trellet.net (voi laittaa mitä tahansa)
address: hilla.kapsi.fi
port: 62295
Username: oma nimi ilman välilyöntejä, esimerkiksi. EtunimiSukunimi
Password: treenipelle

 

Pistejärjestelmä

Aika-ajo: 10-9-8-7-6-5-4-3-2, kaikille lopuille ajan saaneille 1 piste.

Alkuerät: 8-7-6-5-4-3-2-1-1

Finaali: 50-45-40-35-32-29-26-23-20-17

Sarjassa on käytössä 1 droppiviikko, eli jokaiselta kuljettajalta lasketaan lopullisiin pisteisiin 6 pisteiden määrässä mitattuna parhaiten mennyttä kilpailua.

 

 

Seuraava kilpailu