1. Osakilpailu - Okayama

1. Osakilpailu - Okayama
Tämä on eSM-karsintasarjan ensimmäisen osakilpailun tiedotus- ja keskusteluketju.

Kilpailukutsu löytyy kilpailun sivulta.

Kilpailunjohtajana toimii Tapani Linnaluoto. Tuomaristossa toimivat lisäksi Tommi Hahka sekä myöhemmin ilmoitettavat henkilöt. Tuomaristoon voi olla yhteydessä discordissa sekä sähköpostiosoitteella [email protected]
1. Osakilpailu - Okayama
Tervehdys
Saako osakilpailut tallentaa ja saako ne julkaista kanavallani Youtubessa?
Muotoilin ehkä väärin.. Tietenkin voi tallentaa mutta saako julkaista...
Kyseinen julkaistava video tulisi olemaan Englanniksi ja esittäisin sen kanavalla WTD Racing.

Kiitoksia

Viljanen
1. Osakilpailu - Okayama
Videoita saa todellakin kuvata ja julkaista. Jos striimaat suorana, niin voidaan jakaa striimilinkkiä esim. virallisen lähetyksen chatissä.
1. Osakilpailu - Okayama
Tämä on varmaankin hölmö kysymys, mutta kysyn silti. Näissä lentävien lähtöjen kisoissa on aina erikseen maininta, että ennen maaliviivaa ei saa siirtyä samassa jonossa ajavan auton rinnalle, mutta tämä oletettavasti ei koske tilanteita joissa jostain syystä edelläajava auto on esimerkiksi onnistunut kolaroimaan ennen maaliviivaa (tällöinhän se ei aja)?
1. Osakilpailu - Okayama
Mikäli edessä tapahtuu jotain, minkä takia edellä ajava on vaarallisen hidas, väistäminen on toki sallittua. Säännön tarkoituksena on pitää lähdöt siistimpinä vähentämällä kolme rinnan - tai neljä rinnan -tilanteita ensimmäiseen mutkaan.
1. Osakilpailu - Okayama
Tarkennuksia aika-ajoon:

Aika-ajosessioita on käynnissä yhtä aikaa useampia. Kukin kilpailija saa liittyä vain yhteen sessioon. Mikäli kilpailija ajaa kierroksia useammassa sessiossa, huonoin tulos näistä jää voimaan.

Aika-ajossa kilpailijat voivat lämmittää renkaitaan parhaaksi katsomallaan tavalla, mutta tarkoituksellinen spinnaaminen tai seinää vasten sudittaminen on kielletty. Huomatkaa, että simulaattori nollaa aika-ajossa automaattisesti rengaslämmöt, kun hetkellinen nopeus tippuu alle 30 mph (48,3 km/h) ja nousee uudestaan sen yli.
1. Osakilpailu - Okayama
Tässä vielä muistilista, mitä pitää olla kunnossa, jotta pääsee sunnuntaina kilpailuun mukaan.

1. Sarjailmoittautuminen klikattuna tältä sivulta.

2. Lisenssi ostettuna joko AKK:lta tai SEUL:ilta. SEUL:in lisenssi pitää lisäksi olla näkyvissä fisra.esm.gg:ssä. Tarkat ohjeet lisenssien hankkimiseen tästä linkistä.

3. Liigapyyntö klikattuna tämän linkin league info -välilehden apply-napista. Järjestäjät hyväksyvät pyynnön, kun sarjailmoittautuminen ja lisenssi ovat kunnossa.

4. Ilmoittautuminen ensimmäiseen osakilpailuun tältä sivulta.
1. Osakilpailu - Okayama
Kilpailukutsuun oli jäänyt väärä striimilinkki. Kilpailu näytetään suorana klo 15:15 alkaen Ylen twitchissä osoitteessa https://www.twitch.tv/yleeurheilu/ sekä Yle Areenassa osoitteessa https://areena.yle.fi/1-50498625.
1. Osakilpailu - Okayama
Muutos kilpailun jälkeisiin haastatteluihin:

Kuljettajien haastattelut hoidetaan Discordin videochatin välityksellä. Haastattelukanavalle pääsyä varten kuljettajien täytyy lisätä Discordissa kaveriksi käyttäjä Joni Heikkinen#4929, jonka jälkeen haastateltava kutsutaan videochattiin. Koska kuljettajilta toivotaan nimenomaan videoyhteyden käyttöä haastatteluissa, suositellaan chattiin liityttävän joko web-kameralla varustetulla tietokoneella tai puhelimella, jotta kuski näkyy lähetyksessä. Mikäli käytössä on puhelin, kannattaa käyttää esim. mikrofonilla varustettuja nappikuulokkeita, jotta haastattelun kysymykset eivät kuulu tuplana puhelimen kaiuttimesta mikrofonin kautta lähetykseen. Videochattiin liittyessä kannattaa huomioida, että chatin äänet saattavat kuulua lähetykseen heti liityttäessä, eli kaikista hölmöimmät sisääntulot kannattaa jättää tekemättä.

Haastatteluja tehdään kilpailupäivän eri vaiheissa. Aika-ajon ja karsintaerien jälkeen järjestäjän valitsemia kuljettajia kutsutaan haastatteluihin. Finaalilähdön kärkikolmikon on erittäin suotavaa saapua haastatteluun.
1. Osakilpailu - Okayama
Pienenä tarkennuksena ilmoittautujamäärästä johtuen ajamme kilpailupäivänä kuusi karsintalähtöä, joista jokaisesta kuusi parasta siirtyy finaalilähtöön. Sääntöjä päivitetään tämän osalta myöhemmin. (Edit: laskuvirhe korjattu)

Jos sinua ei ole vielä lisätty sarjan iRacing-liigaan, etkä ole erikseen lähettänyt meille motorsport ID:täsi tai SEULin pelaajalisenssin sportti-id:tä tarkistettavaksi, varmista että olet hoitanut ilmoittautumisen oikein ja ota yhteyttä [email protected] tai Discordissa Gdrk#6673 (allekirjoittanut) ja sisällytä viestiin lisenssin tietosi niin saadaan homma nopeasti eteenpäin. Jonkin verran meille ilmoitettuja AKK:n lisenssejä on vielä tarkastettavana, pahoittelut viivästymisestä.

Terveisin,
Tapani
1. Osakilpailu - Okayama
Muistutuksena, että sessioihin liitytään valikosta Leagues -> League Sessions. Normaalin hosted-valikon kautta näkee sessiot, mutta niihin ei voi liittyä.

Lisäksi kilpailijoiden suuresta määrästä johtuen kaikki karsintaerät eivät välttämättä ehdi nousta pystyyn aikataulussa, mutta ne nousevat kyllä muutaman minuutin kuluessa ilmoitetusta ajasta.
1. Osakilpailu - Okayama
Kilpailijamäärästä johtuen karsintasessiot nousevat hieman jäljessä ja yksitellen. Pääset vain omaan sessiosi sisään.
1. Osakilpailu - Okayama
Jos karsintalähdöissä on tilanteita, jotka vaativat tuomariston tarkastelua, ilmoita minulle Discordissa tai [email protected] mistä tilanteesta on kysymys (kierros, mutka, osalliset, mitä kävi). Käsittelemme finaaliin vaikuttavat tilanteet ennen finaalia ja loput finaalilähdön jälkeen.
1. Osakilpailu - Okayama
Finaalilähtö myöhästyy serveriongelmista johtuen.
1. Osakilpailu - Okayama
Pahoittelemme viivästystä teknisistä ongelmista johtuen. Yritämme saada finaalilähdön serverin pystyyn noin klo 19.00. Serverillä on 10 minuutin lämmittely ennen kuin startti tapahtuu.