Puheenjohtajan joulutervehdys

7.12.2015 klo 9.04 - Olli Pahkala

Tervehdys täältä kylmästä pohjolasta!

Kulunut vuosi on ollut todella hektinen sim racingille ja sen harrastajille. Olemme nähneet ja kokeneet paljon uutta lajin parissa, eikä loppua lajin kehitykselle ole nähtävissä!

FiSRAn toiminta on ollut kuluvana vuonna tehokasta. Finnish Sim Racing Association ry perustettiin kuluvan vuoden pääsiäisenä, jonka jälkeen on tapahtunut lukematon määrä hienoja asioita sim racingin parissa. Kaiken lajin eteen tehdyn promootiotyön ja toimintojen rutinoimisen lisäksi järjestimme historian ensimmäisen sim racingin Suomenmestaruussarjan, jolle saimme Suomen elektronisen urheilun liiton virallisen statuksen. Tämä on historiallista jopa maailman tasolla, sillä missään ei ole aikaisemmin järjestetty lajillemme virallista mestaruussarjaa!

 

Suomalaiset ovat tahkonneet kuluvana vuonna tolkuttoman kovia tuloksia totuttuun tyyliin eri kilpailuissa. Suomi voitti jälleen World Cupin, joka oli käsittämättömän arvokas suoritus sekä lajin harrastajille että koko elektronisen urheilun skenelle. Greger Huttu voitti viidennen maailmanmestaruutensa sekä suomalaisia on nähty menestyvän usealla muullakin saralla simukilpailuissa, mainittakoon mm. Blancpain Endurancen MM-sarja, jossa tullaan tulevana vuonna näkemään iso liuta kovia suomalaisnimiä!

Tulevaisuus tuo tullessaan entistä enemmän uusia tuulia. FiSRA aloittaa lajin promootiotyön LAN-tapahtumissa heti joulun jälkeen. Saimme kunnian UrbanLANien toimijoilta osallistua heidän tapahtumaan joulun ja uudenvuoden välipäivinä, kun meidät kutsuttiin Kokkolassa järjestettävään tapahtumaan esittelemään lajia. UrbanLANien lisäksi osallistumme Rovaniemellä järjestettävään Bitparty-tapahtumaan ensi vuoden helmikuussa.

Lajin promootiotyön lisäksi FiSRA järjestää lajin harrastajille omia tapahtumia. Lähimpänä tulevaisuudessa on luvassaa Sim racing gaala tammikuun loppupuolella, missä palkitaan SM-sarjassa menestyneet sekä muita ansioituneita kuljettajia ja toimijoita. Ensi vuonna tullaan järjestämään myös Sim racing event, joka on lajin harrastajille suunnattu tapahtuma. Tapahtumassa ajetaan mm. Suomen CUP, jossa ratkojaan sim racingin eri alalajien Suomen mestaruuksia!

Kaiken tämän taustalla FiSRA suorittaa kansainvälistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Tämä ei tule näkymään vielä hetkeen lajin harrastajille, mutta avattakoon sen verran Teille kaikille, että työn alla on allekirjoittaneen toimesta Sim racing Federationin perustaminen. Tarkoituksena on koota kansainvälisellä tasolla kaikki sim racing järjestöt saman katon alle tekemään työtä paremman tulevaisuuden eteen!

Kun puhutaan tulevaisuudesta, ei voi jättää mainitsematta virtuaalista todellisuutta. Tulevan vuoden ensimmäisellä kvartaalilla julkaistaan iso liuta virtuaalilaseja, jotka tulevat mullistamaan todellisuuteen pyrkivän lajin aivan toiselle tasolle! Oculuksen DK2:sta kokeilleena ja iRacingin päivityksistä lukeneena, ei voi muuta kuin odottaa suurella innolla alkavaa vuotta!

Kiitos kaikille lajin harrastajille aktiivisuudesta sekä kiitos FiSRAn hallitukselle ja vapaaehtoisille tehokkaasta työstä! Pidetään rima korkealla ja tehdään yhdessä tulevasta vuodesta entistä antoisampi kaikille!

Hyvää joulun odotusta ja vauhdikasta vuotta 2016!