Richard Burns Rally -opas

Siis mikä Richard Burns Rally?

Richard Burns Rally on vuonna 2004 pc:lle sekä xbox- ja ps2-konsoleille julkaistu ajopeli joka tavoittelee ajettavuudessaan mahdollisimman paljon realistisuutta. Vaikka peli on jo vanha eikä grafiikat yllä uusimpien pelien tasolle, on se silti monien mielestä yhä markkinoiden paras rallisimulaattori juurikin realistisen ajotuntuman vuoksi. Yksi pelin suurimpia vahvuuksia hyvän ajettavuuden lisäksi on modattavuus, ja peliin onkin julkaistu vuosien mittaan pelin käyttäjien toimesta satoja uusia erikoiskokeita sekä autoja ja esimerkiksi VR-tuet HTC Vivelle ja Oculus Riftille. Myös pelin käyttäminen ja säätäminen on helpottunut vuosien kuluessa, sillä suomalainen RBR-sivusto vauhtimurot.blogspot.fi tarjoaa laajan kattauksen erilaisia ohjeita ja vinkkejä Richard Burns Rallyn käyttöön ja säätämiseen.

RSRBR Nettiplugini ja sen asentaminen

Tällä hetkellä peliin löytyy useita online-plugineita joista suosituin ja käyttäjän kannalta ehkäpä helpoin on ranskalainen RSRBR. RSRBR sisältää todella paljon erikoiskokeita sekä laajan valikoiman erilaisia autoja, sekä luonnollisesti myös mahdollisuuden käyttäjien itse luomiin nettipeleihin. Normaalin yksinpelin sekä nettipelin lisäksi on mahdollisuus ajaa myös Championship sarjoja. Championship sarjojen osakilpailut on aina viikon verran ajettavissa ja ne voi ajaa itselleen sopivana ajankohtana. Championship ralleista saa pisteitä oman sijoituksen mukaan ja kauden loputtua eniten pisteitä kerännyt on luonnollisesti sarjan voittaja.

RSRBR-pluginin asentaminen ja säätöjen kuntoon saaminen on suhteellisen yksinkertaista, vaikka toki joskus hieman aikaa vievää puuhaa. RSRBR:n asentaminen ja pelin säätäminen täydellisen valmiiksi kisoja varten käy siis näin:

  • Asenna RSRBR näiden ohjeiden mukaan.
  • Rekisteröidy Rallyesimin sivuille, jos haluat ajaa nettipelejä. Rekisteröityminen onnistuu RSMenun kautta Register-kohdan alta. RSMenun pitäisi ilmestyä työpöydälle automaattisesti RSRBR:n asentamisen aikana.
  • Säädä ratti sopiviin säätöihin näiden ohjeiden mukaan.
  • Jos haluat käyttää suomenkielisiä nuotteja, löydät ne täältä.
Vinkkejä modin ja pelin käyttöön
  • RSRBR käyttää oletuksena automaattivaihteita. Jos haluat ajaa manuaalivaihteilla, valitse manual RSCenter valikosta options → settings → transmission kohdasta, sekä pelin asetuksista. Pelin asetuksista valinta tehdään RSCenter Alone → SSE → Options → Gears → Default gears kohdasta. Samasta paikasta on suositeltavaa laittaa Gear protection asetus off asentoon, jotta vaihteiden vaihto toimisi täydellisen oikein. Myös samasta paikasta löytyvä Clutch Help on hyvä laittaa off asentoon, jos käytät kytkintä ajaessasi.
  • Poista pelin asennuskansiosta löytyvästä Plugins kansiosta eq_mix.dll tiedosto. Tämä on suositeltavaa, jotta pelin äänet toimisi täydellisesti.
  • Lisää vinkkejä ja vastauksia yleisimpiin ongelmiin löytyy täältä.
Kilpailutoiminta

Richard Burns Rallyn ympärillä on edelleen paljon aktiivista kilpailutoimintaa. Suomessa toimivista sarjoista kaksi suurinta on tällä sivustolla toimiva kuukausirallit, sekä bloggerissa kotisivujaan pitävä FVRC. FVRC sarjaa ajetaan noin kahden viikon välein pyrkien noudattamaan oikean WRC -sarjan kalenteria, kun taas kuukausiralleissa ajetaan noin kuukauden välein täysin fiktiivisiä kilpailuja.